Οι 3 προϋποθέσεις Μίχαλου για την ανάπτυξη

Τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση, στα Τρίκαλα.

 

Συγκεκριμένα, κατέστησε αναγκαία:

 

- Την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας

 

- Την ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος

 

- Την εφαρμογή μίας εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά και στις αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας ότι υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να προσθέσουν σημαντική αξία στην οικονομία.

 

«Δεν μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις με τη μορφή του "πουλάμε όσο - όσο". Αλλά για ένα μοντέλο στρατηγικής συνεργασίας κράτους και επενδυτή, με οφέλη για όλους», εξήγησε ενδεικτικά.

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, δηλαδή τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, το ανθρώπινο δυναμικό και τις παραγωγικές δυνατότητες.

 

Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μίχαλος στιγμάτισε το γεγονός ότι «ο επιχειρηματίας σήμερα καλείται να πληρώσει πάνω από το 50% των εσόδων του, σε φόρους και εισφορές» και υπενθύμισε ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το 2017 εδράζεται κατά 80% στην αύξηση των εσόδων και μόλις, κατά 20% στη μείωση των δαπανών.


protoselida

Media

Ο επαρχιακός Τύπος στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό

Ο επαρχιακός Τύπος στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.