Deal News Online

undefined

Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή εδώ και τώρα

«Αίτημα πλειοψηφικό της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση»

 

Ως άμεσα αναγκαία χαρακτήρισε, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, την πολιτική αλλαγή στη χώρα, απευθυνόμενος στην ΚΟ του κόμματος.

 

«Δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις. Μόνο μια νέα, σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ανακατατάξεις αυτές προς όφελος της Ελλάδας. Η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα πλειοψηφικό της κοινωνίας, η οποία δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε.

 

Εν όψει της μίνι συνόδου της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ, στο Βερολίνο, την Παρασκευή [βλ. σχετικά: Πακέτο «take it or leave it» ετοιμάζει το Βερολίνο], ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε επειδή «κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς».

 

Μετά από εκτενή του αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις, τόσο στην «γειτονιά» της χώρας όσο και παγκοσμίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντιμετωπίζει τις τεκτονικές γεωπολιτικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική».

 

«Δεν είμαστε μέρος καμμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα. Η διεθνής κοινότητα μας αντιμετωπίζει με αισθήματα συμπόνοιας και οίκτου. Η κατανόηση των ξένων δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει από μόνη της την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε.

 

Ειδικά για την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι απρόβλεπτη. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνεχείς τοποθετήσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι προκαλούν προβληματισμό και προσθέτουν μία ακόμη εστία ανησυχίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή.

 

Ακόμη, μίλησε για κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία, η οποία βάζει στο τραπέζι όλα τα διμερή θέματα.

 

Αναφορικά με το Κυπριακό εξέφρασε προβληματισμό για τα βήματα υπαναχώρησης των Τουρκοκυπρίων στις πρόσφατες συνομιλίες της Ελβετίας.

 

Δεν «βλέπει» συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

 

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για καθυστερήσεις και εκτίμησε ότι «η 5η Δεκεμβρίου (ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup) θα έρθει και θα παρέλθει και δεν θα υπάρχει οριστική συμφωνία».

 

«Η τρέχουσα αξιολόγηση φαίνεται να σκοντάφτει στα εργασιακά. Η κυβέρνηση αντί να θέτει ως στόχο τη μείωση της ανεργίας αναλώνει πολιτικό κεφάλαιο οδηγούμενη από τις πολιτικές της ιδεοληψίες» είπε για να προσθέσει: «Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να μη ρισκάρει μία νέα αποτυχία για χάρη ημέτερων συνδικαλιστών και κομματαρχών».

 

Σημείωσε ακόμη ότι και άλλα ζητήματα στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης θα έπρεπε να είχαν συμφωνηθεί εδώ και καιρό.

 

«Μη ρεαλιστική» η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% στο 2017

 

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι ο προϋπολογισμός «κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από τέσσερις ωρολογιακές βόμβες» που υπάρχουν στα θεμέλιά του. Αυτές είναι, όπως είπε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, τα «κόκκινα» δάνεια, η «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά Ταμεία και η ρευστότητα των φορέων του Δημοσίου που «επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα».

 

Χαρακτήρισε ακόμη μη ρεαλιστική την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7%, καθώς, όπως εκτίμησε «το εισόδημα των πολιτών θα συρρικνωθεί περισσότερο».


protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

ΠΣΑΤ: Σποτ για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε και προβάλλουν τα Μέσα...

Περιβάλλον

IEA: «Βουτιά» 20% στις παγκόσμιες επενδύσεις ενέργειας

IEA: «Βουτιά» 20% στις παγκόσμιες επενδύσεις ενέργειας

Οι παγκόσμιες επενδύσεις ενέργειας αναμένεται να βυθιστούν κατά περίπου 20% ή 400 δισεκατομμύρια δολάρια το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.