Πρόστιμα Κομισιόν σε Crédit Agricole, HSBC και JPMorgan

Την επιβολή προστίμου ύψους 485 εκατ. ευρώ, στις Crédit Agricole, HSBC και JPMorgan Chase, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, για τη συμμετοχή τους σε καρτέλ σε παράγωγα επιτοκίων.

 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες συνεργάστηκαν σε στοιχεία της τιμολόγησης για παράγωγα επιτοκίων του ευρώ και αντάλλαξαν ευαίσθητες πληροφορίες, παραβιάζοντας την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ.

 

Αναφέρει ακόμα ότι οι τρεις τράπεζες επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε διακανονισμό της υπόθεσης, αντίθετα με τις Barclays, Deutsche Bank, RBS και Société Générale, με τις οποίες η Κομισιόν κατέληξε σε διακανονισμό για το ίδιο καρτέλ τον Δεκέμβριο του 2013.

 

Η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτ Βεσταζέρ δήλωσε: «Ένας εύρωστος και ανταγωνιστικός χρηματοοικονομικός κλάδος είναι ουσιώδης για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Οι τράπεζες πρέπει να σέβονται όμως τους κανονισμούς της ΕΕ για τον ανταγωνισμό, όπως κάθε άλλη εταιρεία στην ενιαία αγορά».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.