Αισιόδοξος ο Δραγασάκης

«Μπαίνουμε σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και βγαίνουμε στις Αγορές εντός του πρώτου τριμήνου του 2017»

 

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις Aγορές, είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προτείνοντας η συζήτηση με τους δανειστές να φύγει από τα πλεονάσματα και να πάει στο μέγεθος της ανάπτυξης.

 

«Ας συζητήσουμε πόση ανάπτυξη μπορούμε να πετύχουμε και στη βάση αυτή να βρούμε τι πλεονάσματα μπορούμε να πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Βασική προϋπόθεση είναι ο χρόνος. Δεν αρκεί να βγούμε κάποτε στις αγορές, να μπούμε κάποτε στην ποσοτική χαλάρωση. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τους πρώτους μήνες του 2017 για να μην επαναληφθούν τα λάθη του 2014 με την έκδοση ομολόγου όπως όπως», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

 

«Οι καθυστερήσεις και αντιφάσεις δεν οφείλονται στην ελληνική πλευρά, αλλά σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις ορισμένων από τους δανειστές. Ορισμένες χώρες θέλουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά δεν δέχονται τους όρους του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θέλει περισσότερη ελάφρυνση του χρέους και όχι περισσότερη λιτότητα, αλλά αν το πρώτο δεν γίνεται, έρχεται στο δεύτερο. Δηλαδή απαντά στον έναν ανορθολογισμό με έναν άλλο», κατέληξε ο δεύτερος τη τάξει κυβερνητικός παράγοντας.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.