Αισιόδοξος ο Δραγασάκης

«Μπαίνουμε σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και βγαίνουμε στις Αγορές εντός του πρώτου τριμήνου του 2017»

 

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις Aγορές, είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προτείνοντας η συζήτηση με τους δανειστές να φύγει από τα πλεονάσματα και να πάει στο μέγεθος της ανάπτυξης.

 

«Ας συζητήσουμε πόση ανάπτυξη μπορούμε να πετύχουμε και στη βάση αυτή να βρούμε τι πλεονάσματα μπορούμε να πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Βασική προϋπόθεση είναι ο χρόνος. Δεν αρκεί να βγούμε κάποτε στις αγορές, να μπούμε κάποτε στην ποσοτική χαλάρωση. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τους πρώτους μήνες του 2017 για να μην επαναληφθούν τα λάθη του 2014 με την έκδοση ομολόγου όπως όπως», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

 

«Οι καθυστερήσεις και αντιφάσεις δεν οφείλονται στην ελληνική πλευρά, αλλά σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις ορισμένων από τους δανειστές. Ορισμένες χώρες θέλουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά δεν δέχονται τους όρους του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θέλει περισσότερη ελάφρυνση του χρέους και όχι περισσότερη λιτότητα, αλλά αν το πρώτο δεν γίνεται, έρχεται στο δεύτερο. Δηλαδή απαντά στον έναν ανορθολογισμό με έναν άλλο», κατέληξε ο δεύτερος τη τάξει κυβερνητικός παράγοντας.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.