Deal News Online

Φέσσας: Να οικοδομήσουμε μια εξωστρεφή οικονομία Προτεινόμενο

«Να ξεπεράσουμε τους στόχους του μνημονίου σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές που απελευθερώνουν την οικονομία» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας κατά το 18ο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link για την ελληνική οικονομία «Invest in Greece Forum» που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε πάνελ συζήτησης, με θέμα: «Moving Forward - Investing for Growth», ο κ. Φέσσας τοποθετήθηκε σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς και τους δημοσιονομικούς στόχους, την απομείωση του χρέους και το μίγμα πολιτικής.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μεταξύ άλλων σημείωσε πως σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ο πρωταρχικός στόχος των ασκούμενων πολιτικών είναι να καταστήσουν την Ελλάδα:

 

-Μια ανταγωνιστική, εξωστρεφή οικονομία που παράγει εμπορεύσιμα αγαθά (κυρίως μεταποίηση και πρωτογενής τομέας), δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που να βασίζονται σε δεξιότητες και που έχουν αυξημένη σταθερότητα και καλύτερες προοπτικές.

 

-Ένα σημαντικό κόμβο για τουρισμό, ναυτιλία και εμπόριο (ναυπηγεία, εφοδιαστική αλυσίδα, μεταφορές, επικοινωνίες, ξενοδοχεία, κρουαζιέρα, λιμάνια, αεροδρόμια, υποστηρικτικές προς τη ναυτιλία υπηρεσίες, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, κλπ.).

 

-Έναν προορισμό πρώτης επιλογής για εργασία και αναψυχή (εξοχικές κατοικίες, κοινωνικές και φυσικές υποδομές, σκάφη αναψυχής, αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, πολιτισμός, κλπ.) για τους κατοίκους της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

-Έναν πόλο έλξης επενδύσεων σε καινοτομία (χρηματοδότηση καινοτόμων δραστηριοτήτων, έρευνα και ανάπτυξη από επιχειρήσεις, ακαδημαϊκή αριστεία και επιχειρηματικότητα, συστάδες καινοτομίας, νεοφυείς επιχειρήσεις, κ.λπ.)

Σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, την απομείωση του χρέους και το μίγμα πολιτικής ο κ. Φέσσας επισημαίνει ότι μετά τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου η Ελλάδα έχει ανάγκη να εδραιώσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών, δείχνοντας αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά την είσπραξη εσόδων και ξεπερνώντας τους στόχους του μνημονίου σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές που απελευθερώνουν την οικονομία.

 

Πρόσθεσε πως ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στη μείωση της παραοικονομίας και τη διεύρυνση της φορολογητέας ύλης, την ίδια ώρα που θα μειώνονται οι φόροι για να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις.

 

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα, ώστε να καταστεί εφικτή η εκ νέου συζήτηση για την απομείωση του χρέους και τη διαμόρφωση ενός πιο ισορροπημένου στόχου για τα πλεονάσματα μετά το 2018.

 

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή υπογράμμισε ότι ένας νέος κύκλος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας τώρα που εμφανίζονται τα πρώτα ισχυρά δείγματα επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί καθώς θα είναι καταστροφικός για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.


Αθλητικά

ΚΟΕ: Παραμένει το αίτημα για ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά αθλήματα

ΚΟΕ: Παραμένει το αίτημα για ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά…

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης...

Τεχνολογία

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για τους συνδρομητές της στους δήμους που επλήγησαν από τον...

Τουρισμός

Το Μεγανήσι στα πρώτα covid-free ελληνικά νησιά

Το Μεγανήσι στα πρώτα covid-free ελληνικά νησιά

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την νέα τουριστική περίοδο στο Μεγανήσι, καθώς κατατάσσεται στα πρώτα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.