Κόσμος

Μεξικό: Αιματηρή έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη στον αγωγό πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στην δημοσιότητα από την κυβέρνηση του κρατιδίου της Πουέμπλα.

 

"Εικοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 12 ανθρακωρύχοι, και 52 τραυματίστηκαν", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Λάουρα Γκούρζα διευθύντρια της πολιτικής προστασίας του μεξικανικού υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς, όμως στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν από την έκρηξη βρέθηκαν τα πτώματα ακόμη 5 ανθρώπων.

 

Ο απολογισμός "είναι προσωρινός, μπορεί να αυξηθεί με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια", διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Φρανσίσκο Μπλέικ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από μία ομάδα εγκληματιών της περιοχής που άνοιξαν μία τρύπα στον αγωγό για να κλέψουν πετρέλαιο με σκοπό να το πουλήσουν.

 

Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2010 06:38


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή