Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Μίχαλος

Πριν το τέλος του α΄ τριμήνου του 2017

 

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης νωρίτερα από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

 

Μιλώντας σε εκδήλωση του επιμελητηρίου ο κ. Μίχαλος ανέφερε επίσης ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,5 - 2,7% το 2017, που περιλαμβάνεται και σε εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών, είναι εφικτός επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι το επόμενο διάστημα θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία περισσότερα από 1 δισ. ευρώ με την εκταμίευση του επιδόματος για τους συνταξιούχους (617 εκατ.), την υλοποίηση της συμφωνίας για την αλυσίδα Μαρινόπουλου (500 εκατ. για εξόφληση οφειλών και νέες προμήθειες) και την έναρξη της επένδυσης στον Αστέρα Βουλιαγμένης (200 εκατ.). Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι εισροές από ΕΣΠΑ, επενδυτικό νόμο κλπ.

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ άσκησε ωστόσο κριτική στις καθυστερήσεις επενδύσεων (όπως για παράδειγμα της αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων) ενώ στάθηκε επίσης στην ανάγκη να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις όπως, να εκλογικευθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να μειωθεί σε ανταγωνιστικά επίπεδα το κόστος του χρήματος για τις ελληνικές επιχειρήσεις.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.