Επιχειρήσεις

Δυναμικό «παρών» στο εξωτερικό η Chipita

Η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ενισχύει το εξωστρεφές της προφίλ και ποντάρει δυναμικά σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία

 

Υπεγράφη πριν λίγες μέρες η συμφωνία της Chipita με τον ινδικό όμιλο Britannia, για την διανομή προϊόντων (μπισκότα, κρουασάν κ.ά.), αλλά και την δημιουργία παραγωγικής μονάδας για την οποία θα επενδυθούν περί τα 15 εκατ. ευρώ και η οποία θα τεθεί σε λειτουργία από την άνοιξη του 2018.

 

Στο νέο συνεργατικό σχήμα, η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου θα συμμετέχει με ποσοστό 40%.

 

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική εταιρεία διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο στην Ινδία, που παράγει πραλίνα.

 

Πάντως η Chipita δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει ενδιαφέρον για σύσταση παραγωγικής μονάδας κρουασάν στην Ινδία, δεδομένου ότι το εν δυνάμει καταναλωτικό κοινό σε μια χώρα που αριθμεί περί το 1,2 δισ. κατοίκους δεν είναι αμελητέο. Αρχικά η εταιρεία είχε προγραμματίσει την κατασκευή του εργοστασίου κρουασάν για τις αρχές του τρέχοντος έτους, ωστόσο η υλοποίηση του φιλόδοξου πλάνου καθυστέρησε.

 

Να σημειωθεί ότι, όσον αφορά τα μπισκότα, η Britannia ελέγχει ήδη το 38% της Ινδικής Αγοράς.

 

Με το «βλέμμα σε Μεξικό, Πολωνία, Σλοβακία και Μαλαισία


Πέραν της Ινδίας, η ελληνική εταιρεία έκλεισε ακόμη μία συμφωνία –αυτή την φορά στο Μεξικό. Πρόκειται για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής κρουασάν που θα τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2017. Κι εδώ δεν είναι η πρώτη επενδυτική κίνηση της Chipita στο Μεξικό, καθώς ήδη συνεργαζόταν με την εκεί θυγατρική της PepsiCo Foods Mexico, Gamesa.

 

Παράλληλα, την άνοιξη του 2017, η Chipita θέτει σε λειτουργία το δεύτερο εργοστάσιό της στην Πολωνία, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει σε κατασκευή εργοστασίου σε Σλοβακία και Μαλαισία. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει σήμερα έντεκα δικά της εργοστάσια σε επτά χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία και Ινδία). Η παρουσία της στο εξωτερικό ολοκληρώνεται με επιπλέον 6 εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, μέασω συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή