Τα θέματα του Αιγαίου εξετάζει η Τουρκία

«Η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών».

 

Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

 

Το θέμα ήλθε στη δημοσιότητα την περασμένη Κυριακή, όταν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, σε προεκλογική ομιλία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι «το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι από το 2004 τελούν υπό ελληνική κατοχή».

 

Η εφημερίδα "Χουριέτ" στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στο θέμα και τονίζει πως «το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των δύο νησιών».

 

Η εφημερίδα τονίζει πως σε ερώτησή της, «η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου ανέφερε πως τα θέματα του Αιγαίου εξετάζονται στις διερευνητικές επαφές».

 

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι «πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών» ανέφεραν τα περί θέσης της Τουρκίας για το Αιγαίο.


protoselida

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για data

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για…

Το "χορό" των μειώσεων στις χρεώσεις κινητής για data άνοιξαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έπειτα...

Τουρισμός

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Θεραπευτικής Αποκατάστασης και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.