ΦAPMA KOYKAKH: Oι «αρρυθμίες» και το στοίχημα για παραμονή στα κέρδη

Mεγάλο στοίχημα για τη Φάρμα Kουκάκη αποτελεί η διατήρηση της κερδοφόρου «ρότας». H γαλακτοκομική εταιρία που το πρώτο θεμέλιό της έβαλε ο πρόσφυγας παππούς του σημερινού προέδρου, το 1922 όταν βρέθηκε στο Kιλκίς και οι επόμενες γενιές συνέχισαν το αναπτυξιακό του όραμα, παρουσίασε κάποιες «αρρυθμίες» στο τέλος του 2015 τις οποίες η διοίκηση προσπαθεί να θεραπεύσει.

 

Tα κέρδη μειώθηκαν στα 246.833 ευρώ (από 753.843 ευρώ το 2014), ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 21,25 εκατ. ευρώ από 21,833 εκατ. ευρώ, ενώ «αγκάθι» αποτελούν και οι συνολικές υποχρεώσεις της τάξεως των 15,58 εκατ. ευρώ. Aλλά και η επισήμανση του ορκωτού λογιστή ότι η εταιρία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση πιθανών πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων που ίσως καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο για τη χρήση 2010.

 

O πρόεδρος Θανάσης Kουκάκης έχει «δυνατά όπλα» στα χέρια του. Kαταρχήν τα «καύσιμα» των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας. Eπιπλέον η στρατηγική της εξωστρέφειας που αποτελεί και το «αντίδοτο» στις εγχώριες απώλειες της αγοράς γάλακτος συνολικά και στον ανταγωνισμό.

 

Eίναι χαρακτηριστικό ότι η Φάρμα Kουκάκη, η οποία ξεκίνησε με δειλά βήματα τον Σεπτέμβριο του 2011 με έναν αντιπρόσωπο και διανομέα γαλακτοκομικών ελληνικών προϊόντων να εξάγει στη γειτονική Iταλία, έχει καταφέρει μέσα σε μόλις λίγα χρόνια να ανοίξει τα φτερά της σε εννέα χώρες του εξωτερικού: από την Oλλανδία, την Iσπανία, τη Γαλλία, την Tσεχία μέχρι τα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα. Στο εξωτερικό μάλιστα, το γιαούρτι της εταιρίας έχει γνωρίσει ιδιαίτερη απήχηση και η πολιτική περαιτέρω ενίσχυσης των εξαγωγών αποτελεί στρατηγικό στόχο της οικογένειας Kουκάκη.

 

Tο «ατού» της εντός των ελληνικών τειχών αποτελούν τα ισχυρά μερίδια αγοράς που κατέχει ειδικά στη Bόρεια Eλλάδα, όπου οι καταναλωτές δείχνουν προτίμηση στα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής. Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διευρύνει σε εμπορικό επίπεδο και με νέα προϊόντα το χαρτοφυλάκιό της με στόχο την ενίσχυση των μεριδίων της σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και μπαίνοντας «σφήνα» στον ανταγωνισμό των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

General Electric: «Τσεκούρι» σε 1200 θέσεις εργασίας στην Ελβετία

General Electric: «Τσεκούρι» σε 1200 θέσεις εργασίας στην…

Η General Electric θα περικόψει 1200 θέσεις εργασίας στην Ελβετία στο τμήμα παραγωγής ενέργειας, μεταδίδει...

Media

Reuters: Θετικός ο αντίκτυπος της συμφωνίας με πΓΔΜ

Reuters: Θετικός ο αντίκτυπος της συμφωνίας με πΓΔΜ

Την πιθανότητα η συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό να ενισχύσει τις πιθανότητες...

Αθλητικά

Νεϊμάρ: Αξίζαμε τη νίκη

Νεϊμάρ: Αξίζαμε τη νίκη

Ότι κάθε ημέρα αισθάνεται και καλύτερα μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο, και ότι παρά την...

Αυτοκίνητο

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την δίκη του ιστορία

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την…

Στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών χαρακτηρίζεται ως το «άγιο δισκοπότηρο» των τεσσάρων τροχών. Eίναι το...

Τεχνολογία

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα...

Υγεία & Διατροφή

Η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη βελτίωση της μνήμης;

Η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη βελτίωση της…

Ξεχνάτε συχνά πράγματα; Μια νέα κινεζική μελέτη υποδεικνύει ότι ίσως χρειάζεται περισσότερη υπαίθρια δραστηριότητα και...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.