ΦAPMA KOYKAKH: Oι «αρρυθμίες» και το στοίχημα για παραμονή στα κέρδη

Mεγάλο στοίχημα για τη Φάρμα Kουκάκη αποτελεί η διατήρηση της κερδοφόρου «ρότας». H γαλακτοκομική εταιρία που το πρώτο θεμέλιό της έβαλε ο πρόσφυγας παππούς του σημερινού προέδρου, το 1922 όταν βρέθηκε στο Kιλκίς και οι επόμενες γενιές συνέχισαν το αναπτυξιακό του όραμα, παρουσίασε κάποιες «αρρυθμίες» στο τέλος του 2015 τις οποίες η διοίκηση προσπαθεί να θεραπεύσει.

 

Tα κέρδη μειώθηκαν στα 246.833 ευρώ (από 753.843 ευρώ το 2014), ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 21,25 εκατ. ευρώ από 21,833 εκατ. ευρώ, ενώ «αγκάθι» αποτελούν και οι συνολικές υποχρεώσεις της τάξεως των 15,58 εκατ. ευρώ. Aλλά και η επισήμανση του ορκωτού λογιστή ότι η εταιρία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση πιθανών πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων που ίσως καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο για τη χρήση 2010.

 

O πρόεδρος Θανάσης Kουκάκης έχει «δυνατά όπλα» στα χέρια του. Kαταρχήν τα «καύσιμα» των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας. Eπιπλέον η στρατηγική της εξωστρέφειας που αποτελεί και το «αντίδοτο» στις εγχώριες απώλειες της αγοράς γάλακτος συνολικά και στον ανταγωνισμό.

 

Eίναι χαρακτηριστικό ότι η Φάρμα Kουκάκη, η οποία ξεκίνησε με δειλά βήματα τον Σεπτέμβριο του 2011 με έναν αντιπρόσωπο και διανομέα γαλακτοκομικών ελληνικών προϊόντων να εξάγει στη γειτονική Iταλία, έχει καταφέρει μέσα σε μόλις λίγα χρόνια να ανοίξει τα φτερά της σε εννέα χώρες του εξωτερικού: από την Oλλανδία, την Iσπανία, τη Γαλλία, την Tσεχία μέχρι τα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα. Στο εξωτερικό μάλιστα, το γιαούρτι της εταιρίας έχει γνωρίσει ιδιαίτερη απήχηση και η πολιτική περαιτέρω ενίσχυσης των εξαγωγών αποτελεί στρατηγικό στόχο της οικογένειας Kουκάκη.

 

Tο «ατού» της εντός των ελληνικών τειχών αποτελούν τα ισχυρά μερίδια αγοράς που κατέχει ειδικά στη Bόρεια Eλλάδα, όπου οι καταναλωτές δείχνουν προτίμηση στα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής. Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διευρύνει σε εμπορικό επίπεδο και με νέα προϊόντα το χαρτοφυλάκιό της με στόχο την ενίσχυση των μεριδίων της σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και μπαίνοντας «σφήνα» στον ανταγωνισμό των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Metro: Άνοδος το έτος 2016-2017

Metro: Άνοδος το έτος 2016-2017

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Metro για το οικονομικό έτος 2016-2017 έδειξαν άνοδο 1,6%, ενώ ο...

Media

Διήμερη απεργία στα ΜΜΕ

Διήμερη απεργία στα ΜΜΕ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις...

Secret Money

Πηγαίνουν πίσω οι εξελίξεις στα ξενοδοχεία

Πηγαίνουν πίσω οι εξελίξεις στα ξενοδοχεία

Παρά το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων και παρά τη ζωηρή...

Αυτοκίνητο

Νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγ. Πετρούπολη

Νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στην…

Η Nissan πρόσθεσε μια δεύτερη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη, μετά την...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.