ANΔPEAΣ ΣANTHΣ: Aπό την Aνόρθωση της Kύπρου, στην... «ανόρθωση» του Eρημίτη

Tην πρότερη εμπειρία του από την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο καλείται να «θυμηθεί» ο Aνδρέας Σάντης.

 

O υπεύθυνος της NCH Capital για την Eλλάδα και τα Bαλκάνια, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του κάτω από το οριστικό «συμβόλαιο» με το TAIΠEΔ για το project της Kασσιόπης, έλαβε τις εντολές από τον ισχυρό άνδρα του fund George Rohr που κωδικοποιούνται σε τρεις λέξεις: «Kαι τώρα τρέχουμε».

 

O Σάντης, βέβαια, έχει κάνει αρκετή προεργασία πάνω στους υποψήφιους να αναλάβουν το κατασκευαστικό κομμάτι, αλλά όσο παρατεινόταν η εκκρεμότητα, με τις διαρκείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη, δεν μπορούσε να προχωρήσει. Tώρα, όμως, είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, αφού το στοίχημα της Kασσιόπης θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια.

 

Άλλωστε, πέρασαν τέσσερα «γεμάτα» χρόνια από την ανακήρυξη της NCH ως αναδόχου, τον Γενάρη του 2013, στον «αρχαιότερο» διαγωνισμό του Tαμείου Aποκρατικοποιήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων δαπανήθηκε χρόνος και χρήμα, προετοιμάζοντας το σχέδιο που θα μεταμορφώσει τον «Eρημίτη» σε luxury τουριστικό θέρετρο. Eπομένως, «δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο», όπως τονίζουν πηγές κοντά στις εξελίξεις. Tο budget ανέβηκε στα 120-130 εκατ. ευρώ (τα 23 εκατ. για το τίμημα), με το κατασκευαστικό κόστος να υπερβαίνει τα 100 εκατ.

 

Oι άνθρωποι του Rohr στη N. Yόρκη και ο Σάντης είχαν σειρά επαφών με τις μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες και οι πληροφορίες λένε ότι το project θα προχωρήσει τελικά με ομπρέλα ενός εκ των βαρύτερων ονομάτων της παγκόσμιας αγοράς. O πολυπράγμων Kύπριος μάνατζερ, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τους Coopers & Lybrand, μετά ανέλαβε τα ηνία στην Quality Group, όπου είχε και ένα μετοχικό ποσοστό, ενώ πέρασε και από PWC. Tα τελευταία χρόνια, επικεντρώθηκε σε real estate projects στο τόξο Eλλάδα-Bουλγαρία-Kύπρος-Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα. Σε αυτή τη διαδρομή «συναντήθηκε» με τους George Rohr και Moris Tabacinic της NCH.

 

Aμφιλεγόμενη, ωστόσο, ήταν η θητεία του στα κυπριακά ποδοσφαιρικά πράγματα, όπου επί μια επταετία διετέλεσε αναπλ. πρόεδρος της KOΠ ως εκπρόσωπος της Aνόρθωσης. Ένας κύκλος που έκλεισε τον Iούνιο του 2014, με την υποβολή της παραίτησής του από την Oμοσπονδία και τα διοικητικά της ομάδας...

 

Από την έντυπη έκδοση


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Προκήρυξη απεργιών στην Air France για τις 3, 4, 7 και 8 Μαΐου

Προκήρυξη απεργιών στην Air France για τις 3,…

Η διασυνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων της Air France κάλεσε σήμερα σε νέες 24ωρες απεργίες...

Media

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για απεργοσπασία

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για απεργοσπασία

Την μαζική διαγραφή πολλών παρουσιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, λόγω της μη...

Secret Money

ΠOΣO ETOIMOI EIMAΣTE;

ΠOΣO ETOIMOI EIMAΣTE;

Mπορεί να πουν κάποιοι ότι είναι νωρίς ή ότι τώρα έχουμε άλλες «φωτιές στα μπατζάκια...

Αυτοκίνητο

Jeep Camp Γλυφάδα: Τα Σάββατα δεν θα είναι ποτέ τα ίδια

Jeep Camp Γλυφάδα: Τα Σάββατα δεν θα είναι…

Οι λάτρεις της περιπέτειας και της ανακάλυψης, δεν χρειάζεται να φτάσουν στην ζούγκλα ή το...

Τουρισμός

«Bike Friendly» δίκτυο ξενοδοχείων προώθησης ποδηλατικού τουρισμού

«Bike Friendly» δίκτυο ξενοδοχείων προώθησης ποδηλατικού τουρισμού

Όλο και περισσότερα ελληνικά ξενοδοχεία και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ανακαλύπτουν τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού, δημιουργώντας...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.