Μητσοτάκης: Θα πούμε όχι στην τρόικα όταν χρειάζεται

«Ο Κυριακος ήταν ο Μητσοτάκης που κατάφερε να να πείσει τους πολίτες να τον ψηφίσουν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας».

 

Με αυτά τα λόγια σχολίασαν ικανοποιημένοι στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

 

Ο κ. Μητσοτάκης στην συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές εμφανίστηκε αποφασισμένος και ξεκάθαρος για αυτά που σκέφτεται να κάνει οταν κερδίσει τις εκλογές αλλά και μετρημένος όσον αφορά το μονιμο πρόβλημα των πολιτικών δηλαδή την αλαζονεία της εξουσίας γι' αυτό και αρνήθηκε τον όρο της σκιώδους κυβέρνησης.

 

Ο κ.Μητσοτάκης θέλησε να χτίσει το προφίλ του δυναμικού πρωθυπουργού που είναι αποφασισμένος να πει και όχι στην τρόικα όταν χρειάζεται, αλλά και να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες εφόσον αυτό είναι για το καλό της χώρας και της οικονομίας.

 

Έτσι μίλησε για την ανάγκη μειώσης των δαπανών αλλά και των φόρων και είπε για πρώτη φορά με έμφαση ότι αυτό θα το κάνει έστω και μονομερως.

 

«Έλεγχομενα λέω ναι και σε μονομερείς ενέργειες γιατί θέλω να στείλω ένα σήμα επανεκκίνησης της οικονομίας» ήταν η χαρακτηριστική του φράση λίγες εβδομάδες μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι πολιτεύεται με βάση τις εντολές των δανειστών.

 

Στη συνέντευξη του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του θα είναι ένα μείγμα κοινοβουλευτικών στελεχών και νέων ανθρώπων που θα προέρχονται από την αγορά και για ακόμη αφορά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του θα έχει πολλά εξωκοινοβουλευτικά άξια στελέχη.

 

Μάλιστα αποκάλυψε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του θα είναι η οργάνωση της κυβέρνησης.

 

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να παταχθεί η τρομοκρατία και έκανε λόγο για μια νέα γενιά τρομοκρατών που δημιουργείται στο άβατο των Εξαρχείων.

 

Επανέλαβε την άποψή του ότι επί δικης του διακυβέρνησης η αστυνομία θα πει στα Εξάρχεια για να τα καθαρίσεΙ από την ανομια, προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου Παρασκευοπούλου για τις αποφυλακισεις κρατουμένων και δήλωσε ότι θα κατασκευαστεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε για ακόμη μια αφορά ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ωστόσο είπε πολύ ξεκάθαρα πως όλες οι μονιμοποίησης συμβασιούχων που έγιναν επ κυβέρνησης ΣυΡιζΑ θα εξεταστούν και όσες απ' αυτές έγιναν παράνομα οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν θα απολυθούν.

 

Τέλος για τις υψηλές εισφορές που πληρώνουν όσοι έχουν μπλοκάκι από το νέο έτος ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο νόμος αυτός θα καταργηθεί και ότι η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται την δική της πρόταση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και θα την παρουσίαση σύντομα δημοσίως


protoselida

Media

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”, την εφημερίδα “Αυγή” και...

Secret Money

OI EΠITPOΠEΣ

OI EΠITPOΠEΣ

Mακάρι να διαψευστεί ο «κανόνας» που λέει, ότι αν δεν θες να λύσεις ένα πρόβλημα...

Περιβάλλον

Επανεμφάνιση άγριου λύκου στο Βέλγιο

Επανεμφάνιση άγριου λύκου στο Βέλγιο

Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα  Βέλγοι περιβαλλοντολόγοι επιβεβαιώνουν την επανεμφάνιση ενός άγριου λύκου στην...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.