«Καμπανάκι» Κερέ για την ευρωζώνη

«Απαιτείται σύμπνοια απόψεων και κοινή δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων»

 

Η απουσία κοινής δράσης και συντονισμού μεταξύ των μελών του Eurogroup, κατά τον Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), απειλεί με κινδύνους την επιτυχία των προσπαθειών επίλυσης των προβλημάτων της ευρωζώνης.

 

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC ο κ. Κερέ, ωστόσο δεν υπονοεί, όπως ο ίδιος λέει, ότι η ευρωζώνη είναι διχασμένη κατά οποιονδήποτε τρόπο.

 

Ο ίδιος παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα για τις χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαπίστωσε πως η Ένωση «είναι πιο θωρακισμένη από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια».

 

Ερωτηθείς για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ξεκαθάρισε ότι «η ποσοτική χαλάρωση δεν θα διαρκέσει για πάντα», διευκρινίζοντας βέβαια, πως είναι «πολύ νωρίς να συζητήσουμε τον τρόπο επιβράδυνσής της».

 

Τέλος, σχετικά με το Brexit, παραδέχθηκε ότι η κύρια ανησυχία των ευρωπαϊκών Αρχών συνίσταται στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

 

Οι ανησυχίες του κ. Κερέ εκφράζονται λίγες ώρες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι Το Βερολίνο δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα, εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον [βλ. σχετικά: Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ, η Γερμανία δεν στηρίζει νέο πρόγραμμα].


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.