Ρεκόρ αφίξεων το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό Προτεινόμενο

Η ευχάριστη έκπληξη που έστειλε στα «σκουπίδια» τις προβλέψεις, δίνοντας ανάσα στην οικονομία της χώρας

 

Όλα τα ρεκόρ κατέλυσε ο ελληνικός τουρισμός, καθώς οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του 2016, ξεπέρασε τα 27,5 εκατομμύρια επισκεπτών, διαψεύδοντας έτσι και τις εκτιμήσεις της MacKinsey, που είχε παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων το 2013, στο 12ο Συνέδριό του, όπου γινόταν λόγος για διεθνείς αφίξεις από 22 έως 24 εκατομμύρια το 2020.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι ο σύνδεσμος δικαιώθηκε στην πρόβλεψή του για την εξέλιξη των αφίξεων το 2016 «σε ό,τι αφορά το επιπλέον 1,5 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες, σε σχέση με το 2015, και έτσι οι διεθνείς αφίξεις, αεροπορικές, οδικές και επισκέπτες κρουαζιέρας έφτασαν τα 27,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2016.

 

Ο κ. Ανδρεάδης εξήγησε, ότι το νούμερο των 30 και πλέον εκατομμυρίων αφίξεων, που διαμορφώνεται με την πρόσθεση των στοιχείων από τις αεροπορικές, οδικές και αφίξεις κρουαζιέρας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν είναι ενδεικτικό των πραγματικών αφίξεων, εξηγώντας ότι «2,5 εκατομμύρια οδικές αφίξεις αφορούν σε Βούλγαρους, Σκοπιανούς και Αλβανούς που πηγαινοέρχονται για εργασία στην Ελλάδα».

 

Ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα τουριστική χρονιά, καθώς τα πρώτα μηνύματα από τις κρατήσεις είναι ιδιαίτερα θετικά και σε όλες σχεδόν τις αγορές δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό παρατηρούνται μονοψήφια και διψήφια ποσοστά ανόδου. Αυτές οι κρατήσεις, υπογράμμισε, είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς γίνονται σε μια περίοδο που οι τιμές που προσφέρονται είναι χωρίς εκπτώσεις και προϊδεάζουν θετικά για αύξηση των εσόδων το 2017 σε σχέση με το 2016. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ συνιστά προσοχή στις υπερβολές για κρατήσεις πάνω από 40% στη γερμανική αγορά, καθώς όπως είπε, πρόκειται για μικρό δείγμα.

 

Ο Κ. Ανδρεάδης ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσει το ζήτημα του τέλους διανυκτέρευσης για το 2018, υπογραμμίζοντας ότι τα 75 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί, μπορούν να προκύψουν με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης το δίμηνο της υψηλής τουριστικής ζήτησης Ιουλίου-Αυγούστου. Όπως εξήγησε θα είναι άδικη η επιβολή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πλήττοντας και περιοχές χαμηλής τουριστικής ζήτησης.

 

Τονίζεται τέλος ότι ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ μέχρι το 2021, όπως αυτός οριοθετήθηκε σε μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), είναι η αύξηση των αφίξεων σε 34,8 εκατομμύρια επισκεπτών και τα έσοδα να ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.

 

Τα στοιχεία του Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων


Με βάση τα προσωρινά στοιχεία από τις διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις στη χώρα το 2016, που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι αεροπορικές αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 9%. Το 2017 σε απόλυτα νούμερα οι αφίξεις ανήλθαν στα 16,87 εκατ. Ευρώ έναντι 15,47 το 2015. Την ίδια στιγμή οι οδικές αφίξεις, όπως αναφέρουν τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, πάτησαν γκάζι το τελευταίο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 12,047 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει αύξηση 0,6% σε σχέση με τα 11,97 εκατ. του 2015.

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 καταγράφεται και ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς οι επιβάτες που διακινήθηκαν το δωδεκάμηνο του 2016 άγγιξαν τα 53,6 εκατομμύρια καταγράφοντας αύξηση 9,9% σε σχέση με το 2015.

 

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων προκύπτει πως ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το δωδεκάμηνο του 2016 έφθασε τους 53.637.249 παρουσιάζοντας αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 κατά το οποίο είχαν διακινηθεί 48.811.600 επιβάτες.

 

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 461.161 (από τις οποίες 189.710 εσωτερικού και 271.451 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 3,8% (+1,2% στις πτήσεις εσωτερικού και +5,7% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 444.249 πτήσεις.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Αρνητικά θα επηρεαστούν τα έσοδα της Microsoft από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μετά και το πρώτο επίσημο κρούσμα κοροναϊού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.