Ποτάμι: Υπερχρεωμένα κόμματα και αμείλικτα ερωτήματα

Για «αμείλικτα ερωτήματα» που θα πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα εξουσίας, κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του εν όψει του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ.

 

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, η Εξεταστική «ήταν διαφωτιστική για τους πολίτες και τους νέους πολιτικούς που θέλουν να μάθουν πώς γινόταν η "δουλειά": Τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με τα κόμματα εξουσίας. Τα παλαιότερα αλλά και τα νέα. Για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. (που χρωστάνε μαζί 400 εκατ. ευρώ) τα ερωτήματα είναι σαφή:

 

Γιατί και πώς τα πήραν;Τι τα έκαναν;Πώς και πότε θα τα αποπληρώσουν;»

 

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ που χρωστάει σαφώς λιγότερα (8 εκ.€) το ερώτημα είναι αν δικαιούται να εξεγείρεται όταν και  ο ίδιος ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές και σπατάλες και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο (βλ. επιστολές κ. Τσίπρα προς τράπεζες για δάνεια ΣΥΡΙΖΑ και Αυγής)», επισημαίνει ο κ. Μαυρωτάς. Όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ «βάδισε στα χνάρια του παλιού συστήματος, απλώς δεν πρόλαβε να χρεωθεί γιατί το σύστημα κατέρρευσε».

 

Το βασικότερο ερώτημα που μένει στο τέλος είναι αμείλικτο», συνεχίζει ο βουλευτής του Ποταμιού διερωτώμενος: «Όταν δεν μπορείς να διαχωρίσεις τα οικονομικά του οίκου σου, πώς μπορείς να πείσεις ότι θα διαχειριστείς τα οικονομικά της χώρας;»

 

Ο κ. Μαυρωτάς τονίζει ότι «το ζητούμενο πλέον είναι να θωρακίσουμε τη χώρα μπροστά σε τέτοια φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας που στρέβλωναν και στρεβλώνουν τον πολιτικό ανταγωνισμό σε βάρος των πολιτών που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική». Σ' αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνει, «είναι και οι σχετικές προτάσεις του Ποταμιού - που δεν έχει δανειοδοτηθεί ούτε ένα ευρώ - ώστε η εξεταστική επιτροπή, εκτός από τηλεοπτικές ατάκες να αφήσει και μια προίκα για το αύριο».

 

«Στην εξεταστική επιτροπή το "τρίγωνο της διαπλοκής" ήταν σαν το μυστήριο στο τρίγωνο των βερμούδων: Πολλοί μιλάνε γι' αυτό, κάτι υπάρχει, αλλά κανένας δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο», καταλήγει ο βουλευτής.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.