Ποτάμι: Υπερχρεωμένα κόμματα και αμείλικτα ερωτήματα

Για «αμείλικτα ερωτήματα» που θα πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα εξουσίας, κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σε ανακοίνωσή του εν όψει του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ.

 

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, η Εξεταστική «ήταν διαφωτιστική για τους πολίτες και τους νέους πολιτικούς που θέλουν να μάθουν πώς γινόταν η "δουλειά": Τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με τα κόμματα εξουσίας. Τα παλαιότερα αλλά και τα νέα. Για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. (που χρωστάνε μαζί 400 εκατ. ευρώ) τα ερωτήματα είναι σαφή:

 

Γιατί και πώς τα πήραν;Τι τα έκαναν;Πώς και πότε θα τα αποπληρώσουν;»

 

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ που χρωστάει σαφώς λιγότερα (8 εκ.€) το ερώτημα είναι αν δικαιούται να εξεγείρεται όταν και  ο ίδιος ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές και σπατάλες και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο (βλ. επιστολές κ. Τσίπρα προς τράπεζες για δάνεια ΣΥΡΙΖΑ και Αυγής)», επισημαίνει ο κ. Μαυρωτάς. Όπως υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ «βάδισε στα χνάρια του παλιού συστήματος, απλώς δεν πρόλαβε να χρεωθεί γιατί το σύστημα κατέρρευσε».

 

Το βασικότερο ερώτημα που μένει στο τέλος είναι αμείλικτο», συνεχίζει ο βουλευτής του Ποταμιού διερωτώμενος: «Όταν δεν μπορείς να διαχωρίσεις τα οικονομικά του οίκου σου, πώς μπορείς να πείσεις ότι θα διαχειριστείς τα οικονομικά της χώρας;»

 

Ο κ. Μαυρωτάς τονίζει ότι «το ζητούμενο πλέον είναι να θωρακίσουμε τη χώρα μπροστά σε τέτοια φαινόμενα πολιτικής αλαζονείας που στρέβλωναν και στρεβλώνουν τον πολιτικό ανταγωνισμό σε βάρος των πολιτών που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική». Σ' αυτό το πλαίσιο, όπως σημειώνει, «είναι και οι σχετικές προτάσεις του Ποταμιού - που δεν έχει δανειοδοτηθεί ούτε ένα ευρώ - ώστε η εξεταστική επιτροπή, εκτός από τηλεοπτικές ατάκες να αφήσει και μια προίκα για το αύριο».

 

«Στην εξεταστική επιτροπή το "τρίγωνο της διαπλοκής" ήταν σαν το μυστήριο στο τρίγωνο των βερμούδων: Πολλοί μιλάνε γι' αυτό, κάτι υπάρχει, αλλά κανένας δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο», καταλήγει ο βουλευτής.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.