Deal News Online

undefined

Επιστολή ΠΟΕ ΟΤΑ σε Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση

Στo πρόβλημα της μείωσης των αποδοχών των υπαλλήλων των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων που μετατάχτηκαν στους δήμους, εστιάζει η επιστολή που εστάλη, σήμερα, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, στους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

 

Στις επιστολές καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από 1 Ιανουαρίου 2011 με την εφαρμογή του Ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», αφορά στο προσωπικό των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και ενώ προβλέπετο ότι, τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα θα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά,(Άρθρο 257 - παρ.7) σήμερα δεν παρέχονται.

 

Αιφνιδιαστικά, αναφέρεται στην επιστολή, το Υπουργείο Οικονομικών με σχετική διάταξη κατήργησε τη προσωπική διαφορά και τους καταβάλλεται πλέον το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν.

 

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης είχε έναρξη από 1-1-2011 και ουσιαστικά, σε συνδυασμό με άλλη διάταξη, η μισθοδοσία τους εξακολουθούσε να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς όμως να τους καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνται από 1 Ιανουαρίου 2011 όταν μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

 

Συγχρόνως, όμως, σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων περικόπηκαν τα επιδόματα που ελάμβαναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους (Πολεοδομίες κ.λπ.).

 

Αυτή η διαδικασία προβλέπονταν να ισχύει έως τον Απρίλιο του 2011. Άρα, από 1-5-2011 οι πιο πάνω εργαζόμενοι θα κατατάσσονταν στους ΟΤΑ (μισθολογικά και βαθμολογικά) και θα τους καταβάλλονταν η διαφορά στις αποδοχές μετά την εκκαθάριση στη μισθοδοσία τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν τους χορηγούνταν ούτε τα επιδόματα των υπαλλήλων των ΟΤΑ με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί διπλή μείωση των αποδοχών τους σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το εισόδημα των εργαζομένων.

Και ενώ οι διαμαρτυρίες οι δικές μας και των ενδιαφερομένων εργαζομένων ήταν καθημερινές και συνεχείς, ελπίζαμε ότι η κυβέρνηση θα έδινε τέλος στην ταλαιπωρία τους.

 

Το αντίθετο συνέβη όμως. Ενημερωθήκαμε ότι στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Αναμόρφωση Πλαισίου Λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις», ψηφίστηκε νέα διάταξη που παρατείνει το σημερινό καθεστώς μέχρι 31-12-2011 χωρίς όμως να δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

 

Και καταλήγει η επιστολή: «Επειδή η ανοχή και η αντοχή μας έχει εξαντληθεί, σας γνωρίζουμε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα λύση θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και κυρίως θα καλέσουμε τους θιγόμενους συναδέλφους να μην προσφέρουν καμιά εργασία μέχρι να αρθεί η αδικία και αποκατασταθεί η δικαιοσύνη».


protoselida

World Business

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από Google για δομές υγείας και ΜμΕ

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από Google για δομές…

H Google ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να στηρίξει, παγκοσμίως, οργανισμούς...

Secret Money

 H PAE KAI H «ΔIAPPOH»

H PAE KAI H «ΔIAPPOH»

Mπορεί τα δικαστήρια να έχουν κλείσει λόγω της κατάστασης, ωστόσο η υπόθεση στη PAE που...

Αθλητικά

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Τη μεταφορά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων έναν χρόνο αργότερα, το 2021, αποφάσισε η Διεθνής...

Περιβάλλον

Πεντακάθαρη η ατμόσφαιρα σε Ρώμη, Παρίσι, Μαδρίτη

Πεντακάθαρη η ατμόσφαιρα σε Ρώμη, Παρίσι, Μαδρίτη

Τα νέα δεδομένα που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-5P καταδεικνύουν ισχυρές μειώσεις στα επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.