Υποχώρηση του ευρώ υπό τη σκιά του Εurogroup

Στα 1,4218 δολάρια διαπραγματευόταν το απόγευμα το ευρώ από το επίπεδο των 1,4119 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4143 δολάρια.

 

Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στη συνεδρίαση του Εurogroup, παρόλο που όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πριν τον Ιούνιο δεν πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με την κρίση του ελληνικού Χρέους. Πάντως οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η δρομολογούμενη αλλαγή στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πιθανόν να επηρεάσει την πολιτική που θα ακολουθήσει εφεξής έναντι των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών.

 

Στη δευτερογενή αγορά, στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 10 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20.08.11 με 4 εκατ. ευρώ και στο 6μηνο έντοκο γραμμάτιο λήξεως 15,07,11 με 3 εκατ. ευρω.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 12,48% από 12,38% την Παρασκευή με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να διαμορφώνεται στο 15,59% από 15.46% έναντι 33,11% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,14%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,93% από 1,92% στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,70% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,42% και ο μήνας παρέμεινε στο 1,24%.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.