Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, στην οποία και καταλόγισε ευθύνες για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

 

«Η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει με δική της ευθύνη.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και έκανε λόγο για «παιδική χαρά τον βανδάλων με φόντο έναν κρατικό μηχανισμό που αδιαφορεί επικίνδυνα».

 

«Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες».

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα Εξάρχεια λέγοντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι, πολίτες ξυλοκοπούνται, κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ λόγω των επιθέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι.

 

«Οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο στα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται κάθε τρεις και λίγο επιθέσεις, με πέτρες μολότοφ και πρόσφατα με καλάσνικοφ. Έχει εξελιχθεί η περιοχή σε κάτι σαν άβατο για τις αρχές. Οι κάτοικοι ζουν σε ένα ιδιότυπο γκέτο, αυτά γίνονται με την συνενοχή και την συνευθύνη της κυβέρνησης. Το πρόβλημα δεν είναι η όποια ιδιαιτερότητα της περιοχής, εμείς στη ΝΔ προστατεύουμε την ιδιαιτερότητα, αλλά πρέπει να προστατεύεται και η περιοχή από το εμπόριο ναρκωτικών και από το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Όχι μόνο δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές. «Στο Ζεφύρι στις Αχαρνές, στον Ασπρόπυργο, υπάρχουν περιοχές που μετατρέπονται σε ζώνες ανομίας. Τα αστυνομικά τμήματα εκεί είναι υποστελεχωμένα. Αναρωτιέμαι γιατί σε μία περιοχή με μεγάλη εγκληματικότητα οι μισές οργανικές θέσεις είναι κενές», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Ειδική αναφορά έκανε στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι εκπρόσωποι των φοιτητών ξυλοκοπούνται, ενώ προχθές ένας καθηγητής ξυλοπήθηκε από φοιτητές, ενώ δέχθηκε απειλές αν τολμήσει να αποκαλύψει τους δράστες.

 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει μειωθεί η δύναμη των ομάδων ΔΙΑΣ ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επανασυστήσει την ομάδα Δέλτα.

 

«Αφήνετε να εκκολαφθεί μία νέα γενιά τρομοκρατών, συντηρείτε μίσος για την έννοια της αστυνομίας και της ασφάλειας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, και συνεχίζοντας είπε ότι δύο είναι οι λόγοι για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη: «Ο πρώτος λόγος είναι η μνημειώδης σας ανικανότητα. Ο δεύτερος λόγος είναι πιο επικίνδυνος, είναι οι ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των φυλακών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατάργησε το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται για τον κ. Λάμπρου που έκανε διαπραγματεύσεις με ποινικούς και για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Παρασκευόπουλο που έκανε δεκτά τα αιτήματα των φυλακισμένων.

 

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Για την παράταξή μας και για την συντριπτική πλειοψηφία η ασφάλεια είναι σημαντική και η ελευθερία είναι διαφορετική από την ασυδοσία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση της πολιτείας έναντι των πολιτών. Όποιος φοβάται δεν είναι ελεύθερος. Η οργανωμένη Πολιτεία σήμερα δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Η κατάσταση χειροτερεύει. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα θύματα της πολιτικής σας είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες. Για πόσο καιρό ακόμη θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων, θα αδιαφορείτε για τα γκέτο που δημιουργούνται στην Αττική, πότε φέρετε ένα σχέδιο και θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας.

 

«Να μας πείτε κ. Τσίπρα είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στην χώρα. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την Ελλάδα να γίνει ακυβέρνητη χώρα και να επικρατήσει ο φόβος στους δρόμους και στις πλατείες. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Έχετε βάλει τη χώρα σε επικίνδυνο μονοπάτι»

 

«Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη δευτερολογία του, και υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016.

 

«Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς», είπε χαρακτηριστικά.

 

Θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο του 2017 ή και αυτός ο στόχος πήγε περίπατο;», διερωτήθηκε.

 

«Όταν υπολείπεστε 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, όταν κάνετε υποδείξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η ειρωνεία σας δεν θα σας βγάλει από το αδιέξοδο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ όπως είπε, δεν πείσθηκε από τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα ότι υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. «Δεν με πείσατε ότι έχετε κάποιο σχέδιο για να αντιμετωπίσετε την έξαρση της μικρής και μεσαίας βίας που βιώνουν όλοι οι πολίτες σήμερα», σημείωσε.

 

Όπως ανέφερε, «οι πολίτες αισθάνονται πολύ περισσότερο απροστάτευτοι και πολύ περισσότερο εκτεθειμένοι στη μικρή και μεσαία παραβατικότητα από ό,τι αισθάνονταν πριν δυο χρόνια».

 

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Σόιμπλε, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αναφερθήκατε στην συνάντησή μου με τον κ. Σόιμπλε και την είπατε μυστική. Μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με την Ρότσιλντ κύριε Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός παίρνει το αεροπλάνο του και πάει στο Παρίσι, ανακοινώνει την συνάντηση αφού έχει μάθει το Πανελλήνιο ότι έχει γίνει. Ποιούς είδατε; Γιατί δεν θα συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες; Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε».

 

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, 11:06


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Leaders/Πρόσωπα

O «ΔOKTΩP» ΓIANNHΣ KOYΣTAΣ ΣE ΔYO ΔIAΦOPETIKEΣ TPOXIEΣ

O «ΔOKTΩP» ΓIANNHΣ KOYΣTAΣ ΣE ΔYO ΔIAΦOPETIKEΣ TPOXIEΣ…

Tο ευτυχισμένο παραμύθι έχει και... δράκους Oι προετοιμασίες για τον γάμο στο Σορέντο και το οικονομικό...

Secret Money

 O ΓEPMANO-ΓAΛΛIKOΣ «ΓAMOΣ»

O ΓEPMANO-ΓAΛΛIKOΣ «ΓAMOΣ»

H συνένωση δυνάμεων της Siemens και της Alstom στον τομέα του τροχαίου υλικού είναι κάτι...

Αθλητικά

Προειδοποίηση παικτών Παναθηναϊκού για νέα αποχή

Προειδοποίηση παικτών Παναθηναϊκού για νέα αποχή

Προσωρινή μπορεί να αποδειχθεί η ανακωχή παικτών διοίκησης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς οι παίκτες προειδοποίησαν...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.