Δραγασάκης: Δεν θα υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο Προτεινόμενο

«Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει και είναι απορίας άξιο πως με τόση ευκολία το επικαλούνται δυνάμεις εντός της χώρα», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών.

 

 

Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κλείσει και αυτό για δυο λόγους: το Πρόγραμμα υλοποιείται και οι περισσότεροι στόχοι υπερκαλύπτονται. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει για έναν ακόμη λόγο: Η ολοκλήρωσή της θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

 

Αυτό που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ήταν η πρόταση του ΔΝΤ να υπογράψουμε μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Προσπαθούμε να τα ουδετεροποιήσουμε δημοσιονομικά και να μην έχουμε μεγάλη επιβάρυνση σε συγκεκριμένες ομάδες, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε αν όσοι μιλούν για καθυστέρηση πιστεύουν ότι θα έπρεπε να δεχτούμε τα μέτρα.

 

Πρέπει να αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μερίδα του πολιτικού συστήματος θέλουν 4ο μνημόνιο θα προσπαθήσουν πολύ μπορεί να το έχουμε. Εμεις πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ούτε στήριξη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου.

 

Οπως είπε ο Γ. Δραγασάκης κυβερνητικός στόχος είναι να κλείσει το SLA στις 20 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί σε εύλογο διάστημα το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Με ένταξη στο QE μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017 και το 2018 να υπάρξει οριστική έξοδο στις αγορές.

 

Όπως είπε τότε θα αξιολογηθεί από τους επενδυτές μια οικονομία που θα τρέχει με 3%, όχι μια οικονομία μιζέριας στην οποία η ΝΔ θα ζητά εκλογές.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.