Δραγασάκης: Δεν θα υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο Προτεινόμενο

«Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει και είναι απορίας άξιο πως με τόση ευκολία το επικαλούνται δυνάμεις εντός της χώρα», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών.

 

 

Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κλείσει και αυτό για δυο λόγους: το Πρόγραμμα υλοποιείται και οι περισσότεροι στόχοι υπερκαλύπτονται. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει για έναν ακόμη λόγο: Η ολοκλήρωσή της θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

 

Αυτό που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ήταν η πρόταση του ΔΝΤ να υπογράψουμε μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Προσπαθούμε να τα ουδετεροποιήσουμε δημοσιονομικά και να μην έχουμε μεγάλη επιβάρυνση σε συγκεκριμένες ομάδες, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε αν όσοι μιλούν για καθυστέρηση πιστεύουν ότι θα έπρεπε να δεχτούμε τα μέτρα.

 

Πρέπει να αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μερίδα του πολιτικού συστήματος θέλουν 4ο μνημόνιο θα προσπαθήσουν πολύ μπορεί να το έχουμε. Εμεις πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ούτε στήριξη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου.

 

Οπως είπε ο Γ. Δραγασάκης κυβερνητικός στόχος είναι να κλείσει το SLA στις 20 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί σε εύλογο διάστημα το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Με ένταξη στο QE μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017 και το 2018 να υπάρξει οριστική έξοδο στις αγορές.

 

Όπως είπε τότε θα αξιολογηθεί από τους επενδυτές μια οικονομία που θα τρέχει με 3%, όχι μια οικονομία μιζέριας στην οποία η ΝΔ θα ζητά εκλογές.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.