Οικονομία

Χόγιερ: Στο 10% του ελληνικού ΑΕΠ η συνεισφορά της ΕΤΕπ

Τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην ελληνική οικονομία εξήρε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς.

 

«Είμαστε η τράπεζα που παρέμεινε και επέκτεινε τη δραστηριότητά της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» υπενθύμισε ενδεικτικά, ενώ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο της ΕΤΕπ στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας.

 

«Πολλοί μπορεί να πιστέψουν ότι η δημιουργικότητα δεν υφίσταται στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει και είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα στην οικονομία να αναπτυχθεί» τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο.

 

Προς επίρρωση της ισχυρής παρουσίας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, σημείωσε πως «στον ισολογισμό της τράπεζας αντιστοιχεί το 10% του ελληνικού ΑΕΠ» και επανέλαβε ότι το «σχέδιο Γιούνκερ» αποσκοπεί στην ετήσια μείωση του επενδυτικού χάσματος, ύψους 750 εκατ. ευρώ, κατά 100 εκατ. ευρώ.

 

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ιδίως όσον αφορά την επιτάχυνση των ρυθμών παραγωγικότητας και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, τομέας στον οποίο η Ε.Ε. αποτελεί ουραγό.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή