Νίκη Σουλτς επιθυμεί ο Δραγασάκης

Υπέρ μιας πολιτικής αλλαγής στη Γερμανία, που θα φέρει στα ηνία τον κεντροαριστερό Μάρτιν Σουλτς, έναντι της κεντροδεξιάς Άνγκελα Μέρκελ, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών. Αλλά έχουμε φυσικά τις προτιμήσεις μας, αυτό είναι σαφές. Κατά την άποψή μου, μια Ευρώπη που επιμένει στην πορεία μιας αυστηρής λιτότητας κινδυνεύει κάποια μέλη της να φύγουν. Θα θεωρούσα ως πολύ θετικό αν μία πολιτική αλλαγή στη Γερμανία επέφερε μετατόπιση των δυνάμεων στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι στόχος είναι να κλείσει το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 20 Μαρτίου, ενώ κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι, με τις απαιτήσεις του για νέα μέτρα, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού της διαπραγμάτευσης ενώ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Χαρακτήρισε δε «νέοαποικιακή» τη λογική ότι «μόνον με το μαστίγιο μπορούν να κυβερνηθούν η Ευρώπη κι οι πολίτες της», με αφορμή την κριτική που δέχθηκε το πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι οι επιδόσεις της τελευταίας θα κριθούν στο τέλος της θητείας της το 2019.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.