Στην HotelBrain η διαχείριση του Nikki Beach

Στην αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain περνά το Nikki Beach, στο Πόρτο Χέλι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal αφορά σε εξαετή τουριστική εκμετάλλευση προκειμένου να αυξηθεί η αποδοτικότητα της επιχείρησης.

 

Πρόκειται για το πρώτο εν Ελλάδι ξενοδοχείο της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Nikki Beach Hotels & Resorts και το πρώτο Nikki Beach Resort & Spa στον κόσμο. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 2014 και το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 20 εκατ. Ευρώ. Τις εργασίες ανακατασκευής είχε αναλάβει η Dolphin Capital, αλλά η εταιρεία, λόγω ρευστότητας, ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα χρόνο πως στα προς παραχώρηση περιουσιακά της στοιχεία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το 25% που ελέγχει στο τουριστικό συγκρότημα Nikki Beach Resort.

 

Η HotelBrain ειδικεύεται στη διαχείριση και την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα έχει υπογράψει συμβόλαια με περισσότερα από 180 μονάδες σε πάνω από 60 προορισμούς σε επτά χώρες (Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αυστρία και πρόσφατα στην Ιταλία).

 

Στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε, πριν από δεκαεπτά χρόνια, ως μία μικρή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στη Σαντορίνη, έχει επίσης σημαντική παρουσία στη Μύκονο και την Κρήτη. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, από φέτος επεκτείνεται και στην εκμετάλλευση μεγαλύτερων ξενοδοχείων, όπως το Cretan Pearl Resort & Spa στην Κρήτη και το Ammos Resort στην Κω. Επίσης, η εταιρεία είναι πολύ κοντά στην σύναψη συμφωνίας για μακροχρόνια εκμετάλλευση τριών μεγάλης κλίμακας ξενοδοχειακών μονάδων σε Κέρκυρα και Ρόδο.

 

Ο όμιλος αναλαμβάνει όλες τις φάσεις της ανάπτυξης ενός ξενοδοχείου σε στενή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία ή και τους επενδυτές, με στόχο τη σωστή τοποθέτηση ή επανατοποθέτηση του ξενοδοχειακού προϊόντος στην τουριστική αγορά. Όπως λέει το ρεπορτάζ, αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Nikki Beach.

 

Τον Απρίλιο του 2015 η HotelBrain πέτυχε συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge Europe, βασικός επενδυτής του οποίου αποτελεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησε στη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας HotelBrain Capital. Η τελευταία μέσω της επένδυσης κεφαλαίων, καθώς και με την αναβάθμιση τους, στοχεύει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της εμπορικής αξίας τους. Η Hotelbrain Capital διαθέτει ήδη στο δυναμικό της  είκοσι τέσσερα ξενοδοχειακά καταλύματα ανά την Ελλάδα έχοντας ως στόχο την απόκτηση εξήντα καταλυμάτων μέσα στην επόμενη 3ετία.

 

Ο συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται ο όμιλος της HotelBrain έφτασε πέρσι τα 97,1 εκατ. ευρώ από 72,8 εκατ. ευρώ το 2015.


protoselida

World Business

Αύξηση κερδών για Deere

Αύξηση κερδών για Deere

Αύξηση κερδών σε ετήσια βάση κατά 79% στο δ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία...

Media

Φαινόμενο τροπικού είδους η καταιγίδα στη δυτική Αττική

Φαινόμενο τροπικού είδους η καταιγίδα στη δυτική Αττική

Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.