Επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για την Ευρωζώνη από τη Barclays

Παρά την πολιτική αβεβαιότητα που απλώνεται πάνω από τη γηραιά ήπειρο, η Barclays προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση των προβλέψεών της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εντός του 2017 και κατά τα προσεχή έτη.

Οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν σε πρόσφατη έκθεσή τους πως το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 1,7% κατά τη διάρκεια του 2017, ενώ για το 2018 προβλέπεται ανάπτυξη 1,2% και για το 2019 1,6%. Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η έκθεση της Barclays επισημαίνει πως θα διαμορφωθεί στο 1,8% για το 2017 και στο 1,3% το 2018.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το αποτέλεσμα των Ολλανδικών εκλογών και ενώ πλησιάζουν οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, για τους αναλυτές της Barclays ο σημαντικότερος πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη εντοπίζεται στην Ιταλία, όπου οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Μάλιστα, στην έκθεση της Barclays η Ιταλία χαρακτηρίζεται ως η «αχίλλειος πτέρνα» της Ευρώπης λόγω του υψηλότατου δημόσιου χρέους τις και των εξαιρετικά αδύναμων προοπτικών ανάπτυξής της. Όλα αυτά υπό το πρίσμα του βαθύτατα προβληματικού τραπεζικού τομέα της χώρας που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ευρωπαϊκών αρχών.


protoselida

World Business

«Χαμηλές πτήσεις» για το παγκόσμιο εμπόριο

«Χαμηλές πτήσεις» για το παγκόσμιο εμπόριο

Απογοητευτικά επίπεδα healing δείχνουν τα δεδομένα για το παγκόσμιο εμπόριο. Σε αντίθεση με τα προ...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.