Άρχισαν οι κατασχέσεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ενα χρόνο μετά την επιστολή της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προς τη διοίκηση της "Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ" (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) με την οποία ζητούσε την ανάκτηση περίπου 570 εκατ. ευρώ (μαζί με τόκους, κ.λπ.) που είχαν χαρακτηριστεί παράνομες κρατικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. το 2008, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χθες στην κατάσχεση δύο πλωτών δεξαμενών.

 

Η πρωτοβουλία για την κατάσχεση των δύο από τις τρεις πλωτές δεξαμενές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έρχεται, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη δημοσίευση της απόφασης της διεθνούς διαιτησίας.

 

Στην τελευταία έχει προσφύγει ο βασικός μέτοχος των ναυπηγείων, η Privinvest, η οποία διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο περί το ένα δισ. ευρώ.

 

Η κατάσχεση φαίνεται πως συνδέεται με την αναμενόμενη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που εκτιμάται πως θα δημοσιευθεί μετά το Πάσχα, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης για συμψηφισμό των απαιτήσεων που έχει η Privinvest με τις απαιτήσεις που έχει το δημόσιο για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

 

Στη συνέχεια, όπως είχε δηλώσει και επισήμως ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, θα προχωρήσει σχέδιο εξυγίανσης.

 

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο κ. Πιτσιόρλας είχε παρουσιάσει προ ημερών στον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp.) της Κομισιόν Γκερντ Κούπμαν σχέδιο ένταξης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία και διαγραφής χρεών, με βάση τον γνωστό "νόμο Δένδια", με στόχο την πώληση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κούπμαν είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου.

 

Τότε αναμένεται να αποφασιστεί και η στάση της DG Comp. για το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.