«Πράσινο φως» για κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζα Πειραιώς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ενέκρινε την εισήγηση της Διοίκησης για κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο, για λόγους μεγαλύτερης ευελιξίας, να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει, τόσο το ακριβές ύψος, όσο και τους λοιπούς όρους της έκδοσης.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων και θα συνεδριάσει στις 3 Ιανουαρίου 2011 για να προσδιορίσει τους όρους και τη διαδικασία έκδοσης (αριθμό μετοχών, τιμή διάθεσης κλπ).

 

Με βάση το σχεδιασμό της Διοίκησης της Τράπεζας, εκτιμάται ότι η περίοδος εγγραφής των κοινών μετόχων θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου 2011 και θα ακολουθήσει η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο.

 

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών σε 0,30 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΚΝ 2190/1920, με σχηματισμό ειδικού αποθεματικού. Η μείωση αυτή είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και δεν έχει επίπτωση στα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας, ενώ δεν πρόκειται να εκδοθούν δωρεάν μετοχές.

 

Τέλος, η Συνέλευση ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 250 εκατομμυρίων ευρώ με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων (δηλαδή υπέρ τρίτων).

 

Η Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να επιλέξει τον ακριβή χρόνο και να καθορίσει τους λεπτομερείς όρους του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου πριν από την έκδοσή του. Διευκρινίζεται, ότι η τιμή μετατροπής των ομολογιών θα είναι υψηλότερη από τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής για διάστημα 30 ημερών πριν από την ημερομηνία της απόφασης για την έκδοσή τους.

 

Η επικείμενη ενίσχυση των κεφαλαίων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλας, στόχο έχει την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Τράπεζας ενόψει του αυστηρότερου εποπτικού πλαισίου, αλλά και την ανταπόκρισή της στις αυξημένες προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, την ενδυνάμωση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο των μακροοικονομικών συνθηκών της Ελλάδας, καθώς και την παροχή δυνατότητας στην Τράπεζα να επωφεληθεί ελκυστικών ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η πραγματοποίηση της αύξησης κατά 800 εκατομμύρια ευρώ, θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια, με τον δείκτη Equity Tier I να διαμορφώνεται σε 9,5%, τον δείκτη Tier I στο 10,8% και τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 11,7% (+ 200 μονάδες βάσης pro forma με στοιχεία 30ης Σεπτεμβρίου 2010).

 

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, θεωρεί ότι η εμπιστοσύνη και η στήριξη των μετόχων της Τράπεζας, όπως εκφράστηκε και σήμερα με την ευρεία συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και την έγκριση των εισηγήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, ενισχύει την απρόσκοπτη και δυναμική πορεία της Τράπεζας.


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.