Deal News Online

undefined

Κάμψη στις υπηρεσίες Logistics προς τρίτους

Υποχώρησε την τελευταία διετία ο κλάδος των υπηρεσιών μεταφοράς και αποθήκευσης προς τρίτους (Third Party Logistics-3PL), μετά από συνεχή ανοδική πορεία μέχρι και το 2008, σύμφωνα με μελέτη της Icap Group.

 

Στον κλάδο δραστηριοποιούνται πολλές διαμεταφορικές και μεταφορικές επιχειρήσεις, αλλά και εταιρείες με αποκλειστικό προσανατολισμό τη παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών 3PL.

 

Όπως προκύπτει από την τελευταία σχετική κλαδική μελέτη της Icap Group, η συνολική εγχώρια αγορά των υπηρεσιών 3PL παρουσίασε διαχρονική άνοδο καθ΄όλη την περίοδο 1998-2008, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 19,68%. Έκτοτε, η εξεταζόμενη αγορά κινήθηκε πτωτικά, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,1% το 2009 σε σχέση με το 2008 και πτώση της τάξης του 7% το 2010 σε σχέση με το 2009.

 

O θεσμός των 3PL γνωρίζει διάδοση στo πλαίσιo της γενικότερης επέκτασης του outsourcing μεταξύ των επιχειρήσεων (ως outsourcing χαρακτηρίζεται η ανάθεση συγκεκριμένων διαδικασιών μίας επιχείρησης σε τρίτους). Σκοπός του outsourcing είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης των διαθέσιμων πόρων και γνώσεων της επιχείρησης στο κύριο αντικείμενό της (core business). Στην πράξη, οι υπηρεσίες logistics που παρέχονται από τις ειδικευμένες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς συνίστανται στη διαχείριση εμπορευμάτων τρίτων και αφορούν σε γενικές γραμμές τις εργασίες παραλαβής, αποθήκευσης προετοιμασίας και αποστολής στους τελικούς αποδέκτες ή πελάτες των προϊόντων.

 

Η πλειοψηφία των εταιρειών παροχής υπηρεσιών logistics εδρεύει στην Αττική, οι περισσότερες δε από αυτές διατηρούν τις βασικές τους εγκαταστάσεις στο Θριάσιο Πεδίο (Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Μάνδρα, Ελευσίνα) ή σε περιοχές όπως η Παιανία, το Κορωπί, το Μαρκόπουλο και το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αρκετές από τις επιχειρήσεις του κλάδου και ιδιαίτερα όσες έχουν παρουσία και στο κλάδο των υπηρεσιών διαμεταφοράς, διατηρούν αποθηκευτικούς χώρους και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης (Καλοχώρι, Θέρμη, Ιωνία, Σίνδος).

 

Κεντρικός κορμός των υπηρεσιών 3PL είναι οι αποθηκεύσεις και οι διανομές, ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες παρακολούθησης αποθεμάτων, αποσυσκευασίας -ανασυσκευασίας - ετικετοποίησης, λογισμικής υποστήριξης και οι λοιπές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Η ζήτηση των υπηρεσιών 3PL εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάδοση της πρακτικής του outsourcing και το βαθμό της εξοικείωσης των επιχειρήσεων με αυτή, από την αυξανόμενη σημασία και πολυπλοκότητα των δικτύων διανομής και από τις βελτιωμένες δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των επιχειρήσεων.

 

Όσον αφορά την κατανομή της αγορά των υπηρεσιών logistics προς τρίτους ανά κύρια κατηγορία υπηρεσιών, εκτιμάται ότι οι υπηρεσίες αποθήκευσης (με ή χωρίς ψύξη) καταλαμβάνουν το 56% περίπου της συνολικής αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών 3PL, ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες διανομής, οι οποίες αποσπούν μερίδιο 28% περίπου. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης χωρίζονται περαιτέρω σε αποθηκεύσεις χωρίς ψύξη που καταλαμβάνουν το 48% και αποθηκεύσεις με ψύξη που καταλαμβάνουν το 11% περίπου. Η λογισμική υποστήριξη κατέλαβε το 12% περίπου ενώ οι υπηρεσίες αποσυσκευασίας-ανασυσκευασίας-ετικετοποίησης μόλις το 4% της συνολικής αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τέλος το μερίδιο των λοιπών υπηρεσιών αντιστοιχεί στο1% περίπου.

 

Στο πλαίσιο της μελέτης πραγματοποιήθηκε χρηματοοικονομική ανάλυση, βάσει πλήθους αριθμοδεικτών, ενώ σχηματίστηκε και ομαδοποιημένος ισολογισμός με τη χρήση αντιπροσωπευτικού δείγματος 59 επιχειρήσεων για τις οποίες υπήρχαν διαθέσιμα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για το χρονικό διάστημα 2008-2009. Όπως προκύπτει από τα σχετικά δεδομένα, το σύνολο ενεργητικού των εταιρειών του δείγματος εμφάνισε οριακή αύξηση (0,44%) ενώ και τα ίδια κεφάλαια σημείωσαν αύξηση 1,6% έναντι του προηγούμενου έτους. Οι συνολικές πωλήσεις των επιχειρήσεων του δείγματος παρουσίασαν μείωση 9,1% το 2009 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το μικτό κέρδος σημείωσε πτώση 21,1%, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα υποχώρησαν κατά 35,7%. Τελικά, τα κέρδη προ φόρου μειώθηκαν κατά 85,8% τη διετία 2008-2009. Τα κέρδη EBITDA των επιχειρήσεων του δείγματος μειώθηκαν επίσης κατά 22,16% το 2009.


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.