Κατακεραυνώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ τη Μέρκελ

Για όλα φαίνεται πως φταίνε για την Μέρκελ οι «τεμπέληδες του νότου»...

 

Έτσι ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία που είχε σε υποστηρικτές του κόμματος της η Γερμανίδα καγκελάριος όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στο γερμανικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά και σε όλες τις προσπάθειες της να μη δοθεί ευρώ χωρίς να τηρούν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται.

 

Η Μέρκελ άφησε να εννοηθεί πως, οι Έλληνες, οι Ισπανοί, αλλά και οι Πορτογάλοι απολαμβάνουν προνόμια περισσότερα από εκείνων των Γερμανών πολιτών.

 

Ωστόσο πριν καλά-καλά προλάβουν να απαντήσουν σε ότι τους θίγει οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, η πανίσχυρη γυναίκα δέχτηκε τα πυρά του γερμανικού Τύπου, ο οποίος στο σύνολο του ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγόρησε για λαϊκισμό.

 

Χαρακτηριστικό είναι του Spiegel το οποίο κάνει λόγο για αβάσιμες προκαταλήψεις.

 

Σε κείμενό του με τίτλο «ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου», στην πρώτη θέση της ηλεκτρονικής του έκδοσης, το περιοδικό Spiegel αναρωτιέται για το εάν όντως Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι ραχάτηδες της ΕΕ.

 

Και, συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις τρεις χώρες και για τη Γερμανία, καταλήγει: Ναι μεν οι οικονομίες των τριών χωρών έχουν δομικά προβλήματα αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου.

 

Ηλικίες συνταξιοδότησης


Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξη, κατά μέσο όρο στα 67 έτη. Το περιοδικό σημειώνει μάλιστα πως Αθήνα και Μαδρίτη, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη δρομολογήσει αύξηση των ορίων ηλικίας.

 

Οι ημέρες άδειας

 

Όσον αφορά μάλιστα τις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διαψεύδουν επίσης το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημειώνει το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου.

 

Οι εκλογές στη Γερμανία

 

Πολλοί είναι οι επικοινωνιολόγοι που παρατηρούν τη στάση της Μέρκελ ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο. Στη Γερμανία σε λιγότερο από ένα χρόνο θα διεξαχθούν εκλογές και η Γερμανίδα καγκελάριος βλέπει συνεχώς τα ποσοστά της όλο και να βυθίζονται στους στατιστικούς πίνακες. Η πρακτική των συνεχών κατηγοριών προς στις χώρες του Νότου, αποδείχθηκε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που τώρα πια όχι μόνο δεν της χαρίζει την εύνοια του γερμανικού κοινού αλλά αντιθέτως την πλήρη απαξίωση του.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.