Deal News Online

undefined

Ξεθωριάζει το όνειρο...για 10.000 παιδιά

Περισσότερα από 10.000 παιδιά που εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή από την ένωση «Μαζί για το Παιδί» κινδυνεύουν να μην έχουν την στήριξη του φορέα. Ο λόγος, μα φυσικά οικονομικός καθώς οι αρμόδιοι κλείνουν τα αυτιά στις ανάγκες των φορέων που προστατεύουν τα παιδιά. Πριν από λίγες ώρες στο αμφιθέατρο της ΕΣΗΕΑ το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου όπου και εκθείασε όλα τα άμεσα προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία.

 

O Γιώργος Παπαδάκης Πρόεδρος ΙΚΕ Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ και μέλος ΔΣ Ένωσης Μαζί για το Παιδί, εξηγεί στο deal ότι " η Ένωση έχει διαγράψει μια πορεία 15 χρόνων προσφοράς προς το παιδί και την οικογένεια σε ανάγκη, διατηρώντας πάντα χαμηλό προφίλ, σοβαρότητα και σεμνότητα, στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που υπηρετεί. Στην Ένωση Μαζί για το Παιδί, πιστεύουμε ότι η «ισχύς» βρίσκεται πραγματικά «εν τη ενώσει» κι αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε εμείς οι 10, μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία μας.

 

Μακριά και έξω από κάθε έννοια συνδικαλισμού, ενωθήκαμε πριν από 15 χρόνια με ένα και μόνο σκοπό, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα για τα παιδιά σε ανάγκη. Σήμερα ερχόμαστε και πάλι, χωρίς καμία πρόθεση υπεροψίας, να μιλήσουμε γι' αυτά τα παιδιά, που κινδυνεύουν να θυσιαστούν στο βωμό της έλλειψης προνοιακής πολιτικής, έχοντας στο πλάι μας και άλλους 21 φορείς παιδικής προστασίας απ' όλη την Ελλάδα γιατί η πραγματική προτεραιότητα όλων, είναι το παιδί".

 

Παράλληλα σε ερώτηση μας αν το "Μαζί για το Παιδί" στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην κρατική χρηματοδότηση ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει πως η Ένωση Μαζί για το Παιδί δε χρηματοδοτείται από το κράτος, τέσσερεις όμως από τους πιστοποιημένους φορείς της που δικαιούνται κρατική επιχορήγηση και πολλοί άλλοι φορείς εκτός Ένωσης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Ουσιαστικά όμως όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος ΙΚΕ Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ η Ένωση αναπτύσσει φιλανθρωπικές δραστηριότητες, και συνάπτει συνεργασίες με νομικά και φυσικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

 

"Συγκεκριμένα το 43% των εσόδων μας για το έτος 2010 προήλθε από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που πραγματοποιήσαμε εμείς οι ίδιοι, το 55% από την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, των χορηγών και δωρητών μας και το 2% από τις συνδρομές των μελών μας. Τα ποσά που συγκεντρώνονται από όλες τις δραστηριότητες της Ένωσης, μοιράζονται ισόποσα στα μέλη της στο τέλος κάθε έτους".

 

Το προφίλ του φορέα


Η Ένωση Μαζί για το Παιδί εξυπηρετεί συνολικά περισσότερα από 10.000 παιδιά ετησίως. Συγκεκριμένα για το έτος 2010, τα μέλη της φιλοξενούσαν σε ημερήσια βάση 1.217 παιδιά στις εγκαταστάσεις τους, ενώ μέσω των υπηρεσιών τους εξυπηρετήθηκαν 5.800 παιδιά και νέοι. Επιπλέον, η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» εξυπηρέτησε περισσότερα από 6.000 περιστατικά μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις των περισσότερων μελών μας βρίσκονται στο νομό Αττικής με εξαίρεση τα Παιδικά Χωριά SOS που δραστηριοποιούνται και στην Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη οι υπηρεσίες της Ένωσης και των περισσότερων μελών της είναι Πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τηλεφωνικών υπηρεσιών, υπηρεσιών τηλεϊατρικής και δράσεις που καλύπτουν την περιφέρεια.

 

Συγκεκριμένα τα μέλη της Ένωσης είναι:


- Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

-Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη».

-Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκαταστάσεως

Σπαστικών Παιδιών

-Κέντρο Ειδικών Ατόμων : «Η Χαρά»

-Οι Φίλοι της Μέριμνας – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην

Αρρώστια και στο Θάνατο

-Οι Φίλοι του Παιδιού

-Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη

-Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού

-Φίλοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος»

-Παιδικά Χωριά SOS


World Business

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Μειωμένα κέρδη για την American Express

Πτώση 2,7% καταγράφει η μετοχή της American Express στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πιστωτικών...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.