Deal News Online

undefined

«Ειρηνικές λύσεις και όχι αποβάσεις στο Αιγαίο»

Τη φωτιά που παραλίγο να ανάψει μετά το επεισόδιο στο Αγαθονήσι, όπου μέλη του μικρού δεξιού εξωκοινοβουλευτικού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) αποπειράθηκαν να κάνουν απόβαση, επιχείρησε να σβήσει εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε : «Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε εκ νέου εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πρόσφατες ενέργειες εκπροσώπων ενός μικρού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος της δεξιάς.

 

«Έχουμε πάντα την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με ειρηνικές μεθόδους που θα στηρίζονται στα κοινά συμφέροντα πάνω στα οποία θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές», είπε ο εκπρόσωπος και προσθέτει ότι «μέχρι να λυθούν τα προβλήματα πρέπει να αποφεύγονται μονόπλευρες ενέργειες που επηρεάζουν αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή καθώς και μονόπλευρες ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών».

 

«Ενδιαφερόμενες πλευρές»


«Στο Αιγαίο υπάρχουν αλληλένδετα θέματα. Είναι σαφής η προσέγγιση της χώρας μας στη θάλασσα του Αιγαίου και αυτό το γνωρίζουν από κοντά όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος.

 

Οι παρατηρήσεις αυτές του εκπροσώπου ακολουθούν το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, από τους εκπροσώπους του μικρού δεξιού Κόμματος της Δημοκρατίας DP, που «κατήγγειλαν» ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι , απέναντι από τα Δίδυμα πολύ κοντά στην Τουρκική ακτή «βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή» , και τις ρητορικές εκκλήσεις για την ανάδειξη του θέματος στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση .

 

Το περιστατικό


Πριν από λίγες ημέρες μέλη του μικρού δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) της Τουρκίας προσπάθησαν να επισκεφθούν το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, απέναντι από τις τουρκικές ακτές των Διδύμων.

 

Σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες ο απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος DP, το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, σε δηλώσεις του στη Hurriyet υπογράμμισε ότι «τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων». «Οι Έλληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν τα μέλη του DP να προσεγγίσουν το νησί», είπε ο απόστρατος συνταγματάρχης που ξεκίνησε με μικρό σκάφος αναψυχής από την τουρκική ακτή για να πάει μαζί με πολιτικούς του συμμάχους και υποστηρικτές στα μικρά νησάκια που βρίσκονται απέναντι από την τουρκική ακτή στη περιοχή των Διδύμων.

 

Άλλη εφημερίδα, η Haber Turk, αναφέρεται σκωπτικά στην «απόβαση» που επιχείρησε ο απόστρατος συνταγματάρχης στα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.

 

Ο Γκιουνάι Τικίν, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του DP στα Δίδυμα μαζί με τον απόστρατο υποψήφιο βουλευτή και τον τοπικό ανταποκριτή της εφημερίδας Haber Turk Μεχμέτ Ιμέζ ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί με το μήκους δέκα μέτρων σκάφος Poseidon, που έφερε ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι. Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή.

 

Στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα πάντα με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας. Επιστρέφοντας στα Δίδυμα, ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν - παρά τα διαβατήρια - να βγουν στο Φαρμακονήσι, «το οποίο στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία», και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως αυτήν την κατοχή».


protoselida

World Business

Συνεργασία Ford – General Electric για παραγωγή 50.000 αναπνευστήρων σε 100 ημέρες

Συνεργασία Ford – General Electric για παραγωγή 50.000…

Στην κατασκευή 50.000 αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 100 μέρες προχωρά η αυτοκινητοβιομηχανία Ford σε συνεργασία...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.