Οι προοπτικές ανάκαμψης ενισχύουν το ευρώ

Ανοδικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4275 δολάρια από το επίπεδο των 1,4250 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4265 δολάρια.

 

Η άνοδος του ευρώ παρά τη συνεχιζόμενη κρίση Χρέους στην Ελλάδα, οφείλεται κυρίως στις αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έτσι παρόλο που δεν λείπουν οι Κασσάνδρες που προβλέπουν ότι το ευρώ θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση του ελληνικού χρέους, οι επενδυτές συνεχίζουν να περιβάλουν με εμπιστοσύνη το ευρωπαϊκό νόμισμα. Ενδεικτική είναι σημερινή ανάλυση της Citigroup η οποία προβλέπει ότι "η ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού Χρέους δεν θα κατορθώσει ν΄αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται αυξημένος κίνδυνος το ευρώ να εισέλθει σε πτωτική τροχιά".

 

Στη δευτερογενή αγορά στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 30εκατ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 23 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 15 εκατ. ευρώ και στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,0312 με 6 εκατ .ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 12,80% από 12,65% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να διαμορφώνεται στο 15,93% από 15,75% χθες έναντι 3,13% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,15%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,94% από 1,93% χθες, στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,43% ο μήνας παρέμεινε στο 1,24%.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.