Οι προοπτικές ανάκαμψης ενισχύουν το ευρώ

Ανοδικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4275 δολάρια από το επίπεδο των 1,4250 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4265 δολάρια.

 

Η άνοδος του ευρώ παρά τη συνεχιζόμενη κρίση Χρέους στην Ελλάδα, οφείλεται κυρίως στις αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έτσι παρόλο που δεν λείπουν οι Κασσάνδρες που προβλέπουν ότι το ευρώ θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση του ελληνικού χρέους, οι επενδυτές συνεχίζουν να περιβάλουν με εμπιστοσύνη το ευρωπαϊκό νόμισμα. Ενδεικτική είναι σημερινή ανάλυση της Citigroup η οποία προβλέπει ότι "η ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού Χρέους δεν θα κατορθώσει ν΄αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται αυξημένος κίνδυνος το ευρώ να εισέλθει σε πτωτική τροχιά".

 

Στη δευτερογενή αγορά στο ΗΔΑΤ τo σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 30εκατ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 23 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο λήξεως 20,08,11 με 15 εκατ. ευρώ και στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,0312 με 6 εκατ .ευρώ.

 

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε στο 12,80% από 12,65% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου (λήξεως 19.06.20) να διαμορφώνεται στο 15,93% από 15,75% χθες έναντι 3,13% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,15%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο 1,94% από 1,93% χθες, στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 1,71%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,43% ο μήνας παρέμεινε στο 1,24%.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.