Public: Αύξηση τζίρου και μεριδίων το 2016

Σημαντική ενίσχυση των μεγεθών και αύξηση των μεριδίων κατέγραψε το 2016 η αλυσίδα καταστημάτων Public (Retailworld Α.Ε.), μέλος του Ομίλου Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, διανύοντας το δεύτερο έτος λειτουργικής κερδοφορίας. Η Public σημείωσε αύξηση 5,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε € 234,3 εκατ. το 2016, από € 222,5 εκατ. το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της εταιρίας μέσα σε μία διετία έχουν επιτύχει άνοδο-ρεκόρ του τζίρου κατά €53 εκατ.

 

Η εταιρία κατέγραψε, επίσης, πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA), βελτιώνοντας ιδιαίτερα το αποτέλεσμα του 2015. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων - EBITDA της χρήσης του 2016 υπερέβησαν τα €3 εκατ. έναντι € 146 χιλιάδες το 2015.

 

Η ενίσχυση και βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της αλυσίδας που επιτεύχθηκε παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας, στηρίχθηκε σε μία συνεπή εμπορική στρατηγική. Η Public το 2016 αύξησε τα μερίδιά της σε όλες τις στρατηγικές προϊοντικές κατηγορίες, όπως κινητά, laptops, βιβλία, gaming και παιχνίδια, ενώ ακόμα περισσότεροι πελάτες προτίμησαν την αλυσίδα Public για τις εποχικές αγορές τους, όπως λόγου χάρη την κατηγορία του Back to School.

 

Σημαντική ήταν επίσης το 2016 η διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων της αλυσίδας με την έναρξη λειτουργίας 3 νέων καταστημάτων, 2 σε Ελλάδα (Μυτιλήνη, Ρέθυμνο) και 1 στην Κύπρο (Λάρνακα), με τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων το 2016 να ανέρχεται στα 51 και τον αριθμό των επισκεπτών να διαμορφώνεται στα 25 εκατ. Επιπλέον, στις επιτυχημένες εμπορικές πρωτοβουλίες της αλυσίδας τη χρονιά που μας πέρασε εντάσσονται και η πρωτοβουλία να συστήσει στους Έλληνες καταναλωτές την ημέρα Black Friday, φέρνοντας και στη χώρα μας έναν επιτυχημένο διεθνή θεσμό.

 

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Public (Retailworld AE), ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Καλογεράκης σημείωσε: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο, η Public κατάφερε να αυξήσει τα μερίδιά της σε στρατηγικές κατηγορίες με μεγάλη κερδοφορία, να μειώσει τα κόστη της και να υπογραμμίσει τη δύναμη της μάρκας αναλαμβάνοντας στοχευμένες πρωτοβουλίες. Στόχος μας και το 2017 είναι να συνεχίσουμε τη θετική μας πορεία, έχοντας ως κεντρικό άξονα της στρατηγικής μας τη διαφοροποίηση, προς όφελος πάντα του πελάτη. Αρχή αυτής της διαφοροποίησης είναι τα νέα concept stores στο Κολωνάκι και στο Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Σημαντικές ήταν και οι επιδόσεις των 2 online shops της εταιρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 40 εκατ., πραγματοποιώντας περισσότερες από 900.000 παραγγελίες, με την on-time παράδοση στην Ελλάδα & την Κύπρο να αγγίζει το 96%, και το 98% των πελατών να δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

 

Βασικός άξονας της στρατηγικής των Public το 2016 αποτέλεσε η εμπορική διαφοροποίησή τους, που στηρίχθηκε στον εμπλουτισμό της προϊοντικής τους γκάμας με πολλές αποκλειστικότητες και πρωτιές, στην έμφαση που έδωσε στην αγορά εποχικών προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση και ενίσχυση του merchandising εντός των καταστημάτων της. Σημαντικοί ήταν και οι θεσμοί που υλοποίησε, όπως ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου, καθώς και ο θεσμός φωτογραφίας Public Moments, ενώ σε όλα τα Public έγιναν 1.000 δωρεάν εκδηλώσεις για το κοινό.

 

Επίσης, σε επίπεδο υποστήριξης απαντήθηκαν πάνω από 600.000 απορίες πελατών στο call center της εταιρίας, ενώ το τμήμα service της Public, που υποστηρίζεται από 150 εξειδικευμένους τεχνικούς, υλοποίησε περισσότερες από 200.000 επισκευές συσκευών.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.