Παγίδες στον ακατάσχετο επαγγελματικών λογαριασμών Προτεινόμενο

Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

 

Χάος επικρατεί στους επαγγελματικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι προϋπόθεση για να «μετράνε» και οι συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτα.

 

Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι όλες οι συναλλαγές που κάνουν οι φορολογούμενοι θα μετρήσουν κανονικά στο αφορολόγητο τους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν όντως μεγάλα νομοτεχνικά προβλήματα στο στήσιμο των διατάξεων για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

 

Και τι γίνεται με τους χιλιάδες εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση, δηλαδή με αυτούς που είναι μισθωτοί αλλά έχουν και "μπλοκάκι";

 

Ελλείψει υποχρέωσης επαγγελματικού λογαριασμού, ένας τέτοιος φορολογούμενος μπορεί να πληρώσει με την κάρτα του και αφενός να καλύψει μέρος του αφορολογήτου του για τις μισθωτές υπηρεσίες αφετέρου να εμφανίσει την ίδια ακριβώς πληρωμή ως εκπιπτόμενη δαπάνη, άρα να έχει διπλό όφελος, χωρίς να μπορεί να τον ελέγξει κανείς!

 

Το ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται στο να υποχρεώσει τους εν λόγω φορολογούμενους να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό για τα έσοδα και τις δαπάνες που σχετίζονται με το "μπλοκάκι", έτσι ώστε το "χτίσιμο" του αφορολογήτου για τις μισθωτές υπηρεσίες να καλύπτεται μόνο από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό.

 

Εδώ, όμως, κρύβεται μια παγίδα. Ο νόμος προβλέπει ακατάσχετο 1.250 ευρώ μόνο σε λογαριασμούς μισθοδοσίας- συντάξεων, άρα ό,τι θα μπαίνει στον επαγγελματικό λογαριασμό, ακόμα κι αν είναι επί της ουσίας μισθός- σύμφωνα με τα νέα ασφαλιστικά δεδομένα- θα κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση λόγω χρεών!


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.