Μοσκοβισί: Εφικτή μια συμφωνία εάν υπάρχει θέληση

«Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι εφικτή εάν όλα τα μέρη δείξουν καλή θέληση», αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Ο κ. Μοσκοβισί προσθέτει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πιέσει για αυτό στο Eurogroup στη Βαλέτα».

 

Νωρίτερα, το Bloomberg είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα και οι δανειστές βρίσκονται εγγύτερα σε μία συμφωνία, περιγράφοντας το προτεινόμενο σχέδιο συμβιβαστικής συμφωνίας που έχει τεθεί στο τραπέζι για τις περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

 

Το σχέδιο αφορά εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις το 2019 και επιπλέον 1% του ΑΕΠ από τη μείωση του αφορολόγητου το 2020.

 

Αν η επίδοση της οικονομίας το 2018 δείξει ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, τότε και τα φορολογικά μέτρα θα εφαρμοστούν το 2019.

 

Η αρχική πρόταση της ελληνικής πλευράς ανέφερε το αντίθετο, δηλαδή την περικοπή του αφορολόγητου από το 2019 και των συντάξεων από το 2020.

 

Οι λεπτομέρειες αυτής της συμβιβαστικής λύσης μένει να εγκριθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το Bloomberg.

 

Ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το οικονομικό δίκτυο, ανέφερε ότι η ακριβής κατανομή των περικοπών που προβλέπει το σχέδιο συμβιβασμού δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί πλήρως.

 

Τεχνικά ζητήματα, περιλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα, πρέπει επίσης να επιλυθούν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

 

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ δήλωσε πως «η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα».

 

Έτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε ενός είδους «προκαταρκτική συμφωνία» στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς.

 

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη

 

Το κατά πόσο αυτός ο συμβιβασμός έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών για να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής αναμένετο να φανεί κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που θα γινόταν την Τετάρτη το βράδυ μεταξύ των ίδιων παικτών.

 

Εντούτοις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ότι αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.