Οικονομία

ΔΝΤ: Θα ζητήσει νομικές δεσμεύσεις για το χρέος Προτεινόμενο

Εν όψει της απόφασης που θα λάβει για το εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, το ΔΝΤ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ζητήσει νομικές δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, οι επικεφαλής του Ταμείου ζητούν νομικές δεσμεύσεις πέραν της δήλωσης-ανακοινωθέντος του Eurogroup.

 

Συγκεκριμένα, ζητούν διαβεβαιώσεις ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα εφαρμοστούν.

 

Με το τρόπο αυτό, θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

«Το επόμενο καθοριστικό ραντεβού θα είναι η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον στις 21-23 Απριλίου, στο περιθώριο της οποίας θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Συνεπώς μέχρι τότε θα πρέπει να έχει γίνει το Staff Level Agreement (σ.σ.: συμφωνία σε επίπεδο τεχνικού προσωπικού) - κάτι που τεχνικά είναι εφικτό μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Υπό αυτ

ή την έννοια θα μπορούσε η επιστροφή να προσδιοριστεί και για αμέσως μετά το κοινό για ορθόδοξους και καθολικούς Πάσχα», σημείωσε πηγή των Βρυξελλών.

«Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Πολ Τόμσεν και το επιτελείο του Ταμείου που ασχολείται με την Ελλάδα θα μπορέσει να πάει στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο τελικά θα εγκρίνει οριστικά τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Εκεί οι διαβεβαιώσεις ότι όλα θα γίνουν όπως έχουν συζητηθεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο», υπογράμμισε η ίδια πηγή.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή