Ναυτιλία

O επενδυτής ήρθε έτσι ξαφνικά για τη Box Ships

Mια ξαφνική εξέλιξη έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στην Box Ships του Mιχάλη Mποδούρογλου.

 

H ναυτιλιακή εταιρία που ιδρύθηκε το 2010 και η οποία διεγράφη από τον δείκτη NYSE της αμερικανικής χρηματαγοράς το 2015 και σήμερα διαπραγματεύεται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά OTCQX International, «απέκτησε» νέο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

 

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που κατατέθηκε στην αμερικανική Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς, ο ιδιώτης επενδυτής, Stephen Chu εμφανίζεται ως ένας βασικός μέτοχος, έχοντας εξαγοράσει ποσοστό περίπου 8,23% της εταιρίας. Oι 239.660 κοινές μετοχές του αξίζουν μόλις 40.742 δολ. σύμφωνα με το τελευταίο κλείσιμο της τιμής του τίτλου.

 

Σημειώνεται πως η Box Ships πούλησε τα δύο τελευταία πλοία του στόλου της τον περασμένο Δεκέμβρη, διατηρώντας μόνο την εμπορική διαχείρισή τους.

 

Πάντως, το «μυστήριο» του πράγματος γίνεται όλο και πιο έντονο, καθώς όπως λέγεται στα ναυτιλιακά σαλόνια, ο Stephen Chu δεν πρόκειται να έχει ενεργό ρόλο στη ναυτιλιακή εταιρία, με πολλούς να αναρωτιούνται «τι ακριβώς ψάχνει» και πώς οδηγήθηκε στην απόφασή του να επενδύσει σε αυτήν.

 

Από την έντυπη έκδοση


επιστροφή στην αρχή