Σε ευθεία γραμμή κινήθηκε η αγορά των Α/Κ

 

Σε ευθεία, σχεδόν, γραμμή κινήθηκε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τετάρτης. Με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,03%, που αντιστοιχεί σε απόλυτη αξία, μόλις, ένα εκατ. €, το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,682 δις €. Αμετάβλητος παρέμεινε ο ρυθμός των μεριδίων, ενώ το ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν ανεπαίσθητα αρνητικό κατά 399 χιλ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο ήταν πτωτικό κατά -0,14%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 14 έκλεισαν με μέσες απώλειες καθαρών τιμών, οι 5 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Ουσιαστικά, μόνον, οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα σε Ελληνικούς τίτλους σημείωσαν κέρδη και ήταν το «ανάχωμα» σε τυχόν περαιτέρω υποχώρηση του Ενεργητικού (λόγω του υψηλού μεριδίου αγοράς τους).

 

Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,24%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,20%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,15% και τα Μικτά Α/Κ με 0,13%, ήταν οι κατηγορίες που είχαν θετική μέση απόδοση. Στον αντίποδα, σε μέσο αρνητικό πρόσημο ξεχώρισαν τα 5 Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,77%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,62% και τα 13 Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,36%.

 

Η κινητικότητα των μεριδιούχων ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή και η συμπεριφορά τους δείχνει μία στάση αναμονής έναντι των – σε εξέλιξη - εσωτερικών και εξωτερικών γεγονότων. Την μεγαλύτερη αξία εξαγορών είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,013 εκατ. €. Σε αντιδιαστολή, μικρής αξίας εισροές σημείωσαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 788 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 381 χιλ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 349 χιλ. €.

 

Από την αρχή του έτους, ο συνδυασμός εισροών/εκροών και οι αποδόσεις των Α/Κ, έχουν διαμορφώσει τα υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού, όπως παρακάτω: Μικτά Α/Κ με 17,34%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 14,85%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 10,29%. Στη διάρκεια του έτους, η πιο κερδισμένη σε μερίδιο αγοράς κατηγορία (λόγω υψηλών εισροών) είναι τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή, που πλέον τα υπό διαχείριση κεφάλαια της ανέρχονται στο 6,71% του συνολικού Ενεργητικού

 

pin20417

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 

 


protoselida

Media

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”, την εφημερίδα “Αυγή” και...

Secret Money

OI EΠITPOΠEΣ

OI EΠITPOΠEΣ

Mακάρι να διαψευστεί ο «κανόνας» που λέει, ότι αν δεν θες να λύσεις ένα πρόβλημα...

Περιβάλλον

Επανεμφάνιση άγριου λύκου στο Βέλγιο

Επανεμφάνιση άγριου λύκου στο Βέλγιο

Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα  Βέλγοι περιβαλλοντολόγοι επιβεβαιώνουν την επανεμφάνιση ενός άγριου λύκου στην...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.