Θεοχαρόπουλος: Να ηττηθούν η ακροδεξιά και ο λαϊκισμός στη Γαλλία

Στη Βόρεια Ελλάδα περιοδεύει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τον νομό Δράμας, όπου είχε επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του «Πολιτικού Εργαστηρίου για τη Σοσιαλδημοκρατία», με τίτλο «Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τραμπ; Συμπεράσματα από τις ολλανδικές και γαλλικές εκλογές».

 

Στην ομιλία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τις γαλλικές εκλογές ότι πρέπει να ηττηθεί η ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών και να στηριχθεί ο Μακρόν από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ενώ στηλίτευσε τη στάση του Μελανσόν να προτείνει ψήφο κατά συνείδηση, μεταξύ Μακρόν και Λεπέν.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η ανάγκη να ηττηθεί ο λαϊκισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα και ποιες προοδευτικές πολιτικές πρέπει να ασκηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ειπώθηκε ότι με βάση τις πολιτικές του πρακτικές (σύμφωνο συμβίωσης, τζαμί κ.ά) «Έλληνας Λεπέν» είναι ο Καμμένος.


Ο Γιώργος Σιακαντάρης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου, μίλησε για τη σοσιαλδημοκρατία και τον λαϊκισμό και ανέλυσε τα αίτια σε Ευρώπη και Ελλάδα.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ για τα δικαιώματα και τις μειονότητες σε σχέση με τον λαϊκισμό ενώ η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου μίλησε για τις προοδευτικές πολιτικές απέναντι στον εθνολαϊκισμό.

 

Σε ό,τι αφορά στις διεργασίες στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε την ανάγκη ανανέωσης και ενότητας, για να επιτευχθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στόχος είναι ο ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να οδηγεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Από το Συνέδριο, που θα γίνει στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, πρέπει να υπάρξει μία πολιτική και προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης αλλά και να γίνουν τα βήματα προς τα εμπρός σε όλα τα επίπεδα με υπερβατικές κινήσεις.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.