Καθ'οδόν το πολυνομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και τις νέες τεχνολογίες

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα πώλησης τηλεοπτικού χρόνου, σύστασης μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου, κατανομής της κρατικής διαφήμισης και ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος αγοράς τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου με αλγόριθμο βελτιστοποίησης βάσει δημοπρασιών ανά διαφημιστικό σποτ.

 

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη στόχο έχει την αύξηση των φορολογικών εσόδων από την τηλεοπτική διαφήμιση, την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και των προβλημάτων ρευστότητας. Τη διαχείριση θα την κάνει εταιρεία που θα αναλάβει να λειτουργεί την πλατφόρμα με ρυθμιστή το ΕΣΡ.

 

Σχετικά με το Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα παρωχημένο σύστημα κατάρτισης της λίστας και ότι το νέο σχέδιο νόμου θα δώσει τέλος στις πελατειακές σχέσεις.

 

Προβλέπεται επίσης η κατάργηση του 50%-40%-10% που ίσχυαν για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης σε τηλεόραση, εφημερίδες και ραδιόφωνα αντίστοιχα.

 

Διατηρείται η ποσόστωση 70%-30% (30% για τα περιφερειακά ΜΜΕ) και μάλιστα προβλέπονται κυρώσεις σε περίπτωση που η ποσόστωση αυτή δεν εφαρμόζεται.

 

Δημιουργείται επίσης θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτος ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάπτυξη παραγωγής οπτικοακουστικών με στόχο η Ελλάδα να μπει στον χάρτη των film friendly χωρών, επιχορηγώντας κατά 25% των επιλέξιμων δαπανών έως 5 εκατ. ευρώ για την παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, animation και video games.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας σε διεθνές...

Media

Ναυτεμπορική: Τον Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί η υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Ναυτεμπορική: Τον Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί η υπαγωγή της…

Aίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορικής Α.Ε.» (εφημερίδα, σάιτ, τυπογραφείο)...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.