Deal News Online

undefined

Κομισιόν: Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταδιακά

Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται

 

Απάντηση έστειλε η Κομισιόν, δια της Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης Μ. Τhyssen, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, αναφορικά με την κοινωνική δικαιοσύνη στα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις επιδόσεις της Ελλάδας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαία αξιωματούχος υπογραμμίζει πως «η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταδιακά από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας».

 

Το θετικότερο οικονομικό κλίμα, λέει, στηρίζει την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης, όπως αντικατοπτρίζεται και στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, όπου παρατηρείται πτώση του ποσοστού ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές Οικονομικές Προβλέψεις, «το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να εξακολουθήσει να μειώνεται σταθερά κατά την περίοδο που καλύπτουν οι προβλέψεις, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, ενώ οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν παράλληλα με την ανάκαμψη της παραγωγικότητας της εργασίας. Οι δείκτες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού σημειώνουν επίσης βελτίωση εντός του 2015».

 

Επίσης, η ίδια τονίζει πως «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να εφαρμόσει μια σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα πρόνοιας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικότερο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για την προστασία των πολιτών της, ιδίως των πλέον ευάλωτων εξ αυτών», ενώ ακρογωνιαίος λίθος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο του 2017. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, τα οποία συμβάλλουν στη συντήρηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann με τίτλο «Social Justice in the EU 2016», στην οποία αναλύονται οι παράμετροι κοινωνικής δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη.

 

Στην εν λόγω έκθεση φαίνεται ότι οι οικονομίες του Ευρωπαικού Νότου, που έχουν υποφέρει και περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχε ζητήσει από τη Κομισιόν να μελετήσει σχέδια, στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020, ώστε να προωθήσει πολιτικές συνοχής.


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Το Mazda MX-5, το εικονικό roadster που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης σε αυτούς που το οδηγούν και που το βλέπουν,...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.