Κομισιόν: Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταδιακά

Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται

 

Απάντηση έστειλε η Κομισιόν, δια της Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης Μ. Τhyssen, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, αναφορικά με την κοινωνική δικαιοσύνη στα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις επιδόσεις της Ελλάδας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαία αξιωματούχος υπογραμμίζει πως «η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταδιακά από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας».

 

Το θετικότερο οικονομικό κλίμα, λέει, στηρίζει την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης, όπως αντικατοπτρίζεται και στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, όπου παρατηρείται πτώση του ποσοστού ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές Οικονομικές Προβλέψεις, «το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να εξακολουθήσει να μειώνεται σταθερά κατά την περίοδο που καλύπτουν οι προβλέψεις, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, ενώ οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν παράλληλα με την ανάκαμψη της παραγωγικότητας της εργασίας. Οι δείκτες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού σημειώνουν επίσης βελτίωση εντός του 2015».

 

Επίσης, η ίδια τονίζει πως «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να εφαρμόσει μια σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα πρόνοιας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικότερο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για την προστασία των πολιτών της, ιδίως των πλέον ευάλωτων εξ αυτών», ενώ ακρογωνιαίος λίθος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο του 2017. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, τα οποία συμβάλλουν στη συντήρηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann με τίτλο «Social Justice in the EU 2016», στην οποία αναλύονται οι παράμετροι κοινωνικής δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη.

 

Στην εν λόγω έκθεση φαίνεται ότι οι οικονομίες του Ευρωπαικού Νότου, που έχουν υποφέρει και περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχε ζητήσει από τη Κομισιόν να μελετήσει σχέδια, στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020, ώστε να προωθήσει πολιτικές συνοχής.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η γαλλική αλυσίδα Intermarche

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η γαλλική αλυσίδα Intermarche

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο βρίσκεται η γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ Intermarche, αφού οι υπηρεσίες ελέγχου του...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«AEPAΣ ΣTA ΠANIA»

«AEPAΣ ΣTA ΠANIA»

H εκτόξευση της καθαρής κερδοφορίας του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Total δίνει άλλα περιθώρια κινήσεων, με...

Αθλητικά

15η στην κατάταξη της UEFA η Ελλάδα

15η στην κατάταξη της UEFA η Ελλάδα

Χωρίς εκπρόσωπο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA έμεινε η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ...

Αυτοκίνητο

Το νέο PEUGEOT 508:Ένα ριζοσπαστικό sedan

Το νέο PEUGEOT 508:Ένα ριζοσπαστικό sedan

Το νέο PEUGEOT 508 αλλάζει τα πάντα. Περισσότερο συμπαγείς διαστάσεις και περιορισμένο ύψος. Ο...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.