Κομισιόν: Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταδιακά

Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται

 

Απάντηση έστειλε η Κομισιόν, δια της Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης Μ. Τhyssen, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, αναφορικά με την κοινωνική δικαιοσύνη στα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις επιδόσεις της Ελλάδας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαία αξιωματούχος υπογραμμίζει πως «η ελληνική οικονομία βελτιώνεται σταδιακά από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας».

 

Το θετικότερο οικονομικό κλίμα, λέει, στηρίζει την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης, όπως αντικατοπτρίζεται και στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, όπου παρατηρείται πτώση του ποσοστού ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές Οικονομικές Προβλέψεις, «το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να εξακολουθήσει να μειώνεται σταθερά κατά την περίοδο που καλύπτουν οι προβλέψεις, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, ενώ οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν παράλληλα με την ανάκαμψη της παραγωγικότητας της εργασίας. Οι δείκτες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού σημειώνουν επίσης βελτίωση εντός του 2015».

 

Επίσης, η ίδια τονίζει πως «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να εφαρμόσει μια σημαντική μεταρρύθμιση στο σύστημα πρόνοιας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικότερο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για την προστασία των πολιτών της, ιδίως των πλέον ευάλωτων εξ αυτών», ενώ ακρογωνιαίος λίθος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο του 2017. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, τα οποία συμβάλλουν στη συντήρηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann με τίτλο «Social Justice in the EU 2016», στην οποία αναλύονται οι παράμετροι κοινωνικής δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη.

 

Στην εν λόγω έκθεση φαίνεται ότι οι οικονομίες του Ευρωπαικού Νότου, που έχουν υποφέρει και περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχε ζητήσει από τη Κομισιόν να μελετήσει σχέδια, στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020, ώστε να προωθήσει πολιτικές συνοχής.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

World Business

General Electric: «Τσεκούρι» σε 1200 θέσεις εργασίας στην Ελβετία

General Electric: «Τσεκούρι» σε 1200 θέσεις εργασίας στην…

Η General Electric θα περικόψει 1200 θέσεις εργασίας στην Ελβετία στο τμήμα παραγωγής ενέργειας, μεταδίδει...

Media

Reuters: Θετικός ο αντίκτυπος της συμφωνίας με πΓΔΜ

Reuters: Θετικός ο αντίκτυπος της συμφωνίας με πΓΔΜ

Την πιθανότητα η συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό να ενισχύσει τις πιθανότητες...

Αθλητικά

Νεϊμάρ: Αξίζαμε τη νίκη

Νεϊμάρ: Αξίζαμε τη νίκη

Ότι κάθε ημέρα αισθάνεται και καλύτερα μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο, και ότι παρά την...

Αυτοκίνητο

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την δίκη του ιστορία

Ιταλικό sportcar: To 250 GTO έχει γράψει την…

Στους κύκλους των κορυφαίων συλλεκτών χαρακτηρίζεται ως το «άγιο δισκοπότηρο» των τεσσάρων τροχών. Eίναι το...

Τεχνολογία

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα...

Υγεία & Διατροφή

Η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη βελτίωση της μνήμης;

Η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη βελτίωση της…

Ξεχνάτε συχνά πράγματα; Μια νέα κινεζική μελέτη υποδεικνύει ότι ίσως χρειάζεται περισσότερη υπαίθρια δραστηριότητα και...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.