"Παρόντες όσο το επιθυμεί ο λαός της Λιβυής"

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποστηρίξει τους λίβυους εξεγερμένους για όσο διάστημα το επιθυμούν οι ίδιοι, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, όπου εγκαινίασε ένα γραφείο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα.

 

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ "Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει", δήλωσε η Αστον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τα εγκαίνια του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Tibesti, ένα ξενοδοχείο της Βεγγάζης.

 

"Είμαι απολύτως ξεκάθαρη: η προστασία των αμάχων είναι πρωταρχικής σημασίας. Ηδη έχουν σκοτωθεί πολλοί άνθρωποι", συνέχισε, προσθέτοντας ότι "το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πίεση που ασκούμε στο καθεστώς" του Καντάφι.

 

Παρόλα αυτά, η Αστον αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι εξεγερμένοι, ως "έναν συνομιλητή", ενώ αντίθετα η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, το Κατάρ και η Γκάμπια το έχουν αναγνωρίσει ως το μοναδικό νόμιμο συνομιλητή της Λιβύης.

 

"Θέλουμε να υποστηρίξουμε (την εξέγρεση) όχι μόνο τώρα, αλλά για όσο διάστημα επιθυμεί ο λαός της Λιβύης να είμαστε παρόντες", επεσήμανε η Αστον σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντέλτζαλίλ.

 

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου αξιωματούχου στη Βεγγάζη.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.