Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη

Ξεκίνησε πριν από λίγο κλειστή υπουργική συνάντηση, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Στρατηγικής της ΕΕ της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που διεξάγεται στα Ιωάννινα.

 

Οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες-Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία, που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια εκπροσωπούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και τους υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της ΕΕ. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη του στην επιχειρηματικότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων, να αναγεννιoύνται μέσα από τις στάχτες τους, εξέφρασε ο Γ. Κατρούγκαλος κατά τη χαιρετισμό του χθες το βράδυ, στο επίσημο δείπνο πριν από τη σημερινή έναρξη του Φόρουμ.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτηριστικά είπε πως θεωρεί ότι «με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ανοίγει μια νέα περίοδος, κατά την οποία πρέπει να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας τόσο στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας, όσο και στο επίπεδο του πολιτικού οικονομικού συστήματος». Μάλιστα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα, τη μεταφορά του ελατηρίου, που έχει συμπιεστεί και είναι έτοιμο να αναπτύξει δυναμική και συνέχισε: «Παρά το κλισέ αυτής της μεταφοράς, πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται κοντά στο σημείο αυτό, όχι απλώς γιατί έτσι είναι ο κύκλος της οικονομίας, αλλά γιατί έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα και στην ικανότητα των Ελλήνων να αναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας».

 

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το Φόρουμ αποτελεί ενδιαφέρουσα και πλουτοπαραγωγική συνάντηση για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αδριατικής.

 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η διοργάνωση σηματοδοτεί ταυτόχρονα, δύο γεγονότα: «Βρισκόμαστε έπειτα από 7 χρόνια μαυρίλας, λιτότητας και μνημονίων, πολύ κοντά στην έξοδο και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, νομίζω γίνεται συνείδηση και στην Ευρώπη, πως αυτές οι αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν να συνεχιστούν γιατί καταστρέφουν και τις κοινωνίες και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας», ανέφερε.

 

Σε ερώτηση γιατί επελέγη η Ήπειρος, μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης για την πραγματοποίηση του Φόρουμ, απάντησε πως η επιλογή, στέλνει το μήνυμα: ανάπτυξη για τους ανθρώπους και όχι τους αριθμούς. «Το Φόρουμ έχει χαρακτηριστικά περιφερειακής συνεργασίας, αλλά και αναζήτησης μίας άλλης οικονομίας που θα προωθεί την δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Επιλέξαμε να γίνει στην Ήπειρο, μία περιφέρεια από τις φτωχότερες στην Ευρώπη γιατί δεν θέλουμε την Ανάπτυξη για τους αριθμούς αλλά για τους ανθρώπους», τόνισε.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.