Το «μανιφέστο» της Τερέζα Μέι

Προβληματισμό και αντιδράσεις στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα έχει προκαλέσει το προεκλογικό πρόγραμμα της Τερέζα Μέι.

 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το λεγόμενο Μανιφέστο σηματοδοτεί στροφή από τον Θατσερισμό σε μια λαϊκή δεξιά με κοινωνικό πρόσημο.

 

Είναι ενδεικτικό ότι στο 84 σελίδων Μανιφέστο του Συντηρητικού Κόμματος δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το θέμα που είχε κάνει σημαία η Τερέζα Μέι από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων του Ντέιβιντ Κάμερον. Υπάρχει σειρά ερμηνειών για αυτή την εσκεμμένη «παράλειψη». Η πιο σοβαρή είναι ότι η πρωθυπουργός θα κρατήσει πολλές από τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού νομικού οργάνου και θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί εξαιρέσεις από συγκεκριμένες παρεμβάσεις του στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας της. Η κ. Μέι άλλωστε δεν ξεχνά την διαμάχη της με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να απελαθεί στην Ιορδανία ο καταζητούμενος ισλαμιστής μουλάς Αμπού Γκαντάμπα.

 

Επιπλέον, στο Μανιφέστο δεν εμφανίζεται πουθενά η ημερομηνία 2019, τότε που υποτίθεται η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ. Το γεγονός αποτελεί μια ακόμη «παράλειψη» με σημασία, που δείχνει ότι η κ. Μέι, εφόσον εκλεγεί, θα επιδιώξει μια μακρά μεταβατική περίοδο κατά την οποία η Βρετανία θα είναι μέσα στην ΕΕ και θα πληρώνει κανονικά όσο θα διαπραγματεύεται το εμπορικό της καθεστώς. Τέλος, στο Μανιφέστο αναφέρεται ρητά η δέσμευση μείωσης της καθαρής μετανάστευσης από 280.000 ανθρώπους το χρόνο σε 100.000, μία δέσμευση που περιείχε το πρώτο προεκλογικό πρόγραμμα του Ντειβιντ Κάμερον πριν από δέκα χρόνια. Μέσα σε μια δεκαετία όμως, η καθαρή μετανάστευση μειώθηκε μόνο κατά 20.000.

 

Αξιοσημείωτο είναι τέλος ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης εκτός ΕΕ. Για την εσωτερική όμως δεν γίνεται καμία αναφορά. Ακόμα κι έτσι, o υπουργός Αμύνης σερ Μάικλ Φάλον, σε συνέντευξη στο BBC βάζει το θέμα στην ρεαλιστική του διάσταση, λέγοντας πως πρόκειται στόχο για το απώτερο μέλλον.


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

 Ποιος θα πάρει τα brands;

Ποιος θα πάρει τα brands;

Tο χαρτοφυλάκιο των αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών σημάτων που έχει η Folli Follie, παρασκηνιακά μπαίνει στο...

Αυτοκίνητο

Ο Χάμιλτον στην pole position

Ο Χάμιλτον στην pole position

Η Mercedes κυριάρχησε στα επίσημα δοκιμαστικά για το γαλλικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, όγδοο...

Τεχνολογία

 Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των βιομηχανικών ρομπότ σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2017, φθάνοντας τις 380.550, σύμφωνα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.