Η ακτινογραφία της Αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων

Υψηλές αξία εξαγορών για τρίτη συνεχόμενη ημέρα υπέστη η αγορά των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Ξεκινούμε το σχόλιό μας με το χαρακτηριστικό των εκροών, λόγω του γεγονότος ότι είναι ιδιαίτερα έντονες. Υπενθυμίζουμε τις προ μηνός προβλέψεις μας για τον ρυθμό των εκροών που θα ξεκινούσε στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, και επαληθευτήκαμε. Δεν μπορούσαμε, όμως, να προβλέψουμε την ένταση των εξαγορών σε άλλες κατηγορίες Α/Κ (οι οποίες βέβαια γίνονται κυρίως από μία ΑΕΔΑΚ, και μάλλον προοιωνίζουν πιθανές εξελίξεις – θετικές ή αρνητικές).

 

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το Ενεργητικό σημείωσε αισθητή υποχώρηση της τάξεως του -0,44% και διαμορφώθηκε στα 6,864 δις € (κατά περίπου 80 εκατ. € χαμηλότερα από τα υψηλά έτους). Η πτώση προήλθε διττά τόσο από την αρνητική μέση απόδοση της αγοράς των Α/Κ κατά -0,38%, όσο και από την υψηλή φθίνουσα πορεία των μεριδίων κατά -0,09%. Οι εκροές ανήλθαν σε, επίσης, υψηλά επίπεδα αξίας 8,434 εκατ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, οι 18 από τις 20 κατηγορίες έκλεισαν με ζημίες, μία μόνον με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέσο αρνητικό πρόσημο απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,86% (σαφέστατα επηρεασμένα από τα γεγονότα στην Βραζιλία), τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,91% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,88%. Θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, επέτυχαν, μόνον, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,26%.

 

Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας πρωτοστάτησαν στην αξία εκροών με 10,055 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,717 εκατ. €. Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε, για να μην υπάρξει στρέβλωση της αγοράς, ότι η εκροή έλαβε χώρα σε ένα μόνον Α/Κ από τα 31 της κατηγορίας, και πιο συγκεκριμένα στο ΔΗΛΟΣ Blue Chip Μετοχ. Εσωτ. με 2,812 εκατ. €. Σημαντικές, επίσης, εξαγορές στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου αξίας 583 χιλ. €

 

Στον αντίποδα, οι εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,195 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 849 χιλ. € και στα Funds of Funds Μετοχικά με 793 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου.

 

Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν εισροές 386 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ


protoselida

World Business

Τον αγόρασαν 19.000 δολάρια, τον πούλησαν 110 εκατομμύρια

Τον αγόρασαν 19.000 δολάρια, τον πούλησαν 110 εκατομμύρια

Ρεκόρ απόδοσης για ένα έργο του Jean Michel Basquiat που τρελαίνει το «χρηματιστήριο» της τέχνης

Αυτοκίνητο

Οι Alfa Romeo της AUTOONE στο «Alfa Romeo Grand Prix» του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου!

Οι Alfa Romeo της AUTOONE στο «Alfa Romeo…

Τα καθαρόαιμα ιταλικά άλογα των μοντέλων της ALFA ROMEO έλαμψαν στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο στον...

Τεχνολογία

Google: Διαθέσιμη πλέον και στα ελληνικά η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης

Google: Διαθέσιμη πλέον και στα ελληνικά η δυνατότητα…

Διαθέσιμη πλέον και στα ελληνικά είναι η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης στην πλατφόρμα της Google, παρέχοντας...

Copyright © 2017 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.