Η ακτινογραφία της Αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων

Υψηλές αξία εξαγορών για τρίτη συνεχόμενη ημέρα υπέστη η αγορά των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Ξεκινούμε το σχόλιό μας με το χαρακτηριστικό των εκροών, λόγω του γεγονότος ότι είναι ιδιαίτερα έντονες. Υπενθυμίζουμε τις προ μηνός προβλέψεις μας για τον ρυθμό των εκροών που θα ξεκινούσε στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, και επαληθευτήκαμε. Δεν μπορούσαμε, όμως, να προβλέψουμε την ένταση των εξαγορών σε άλλες κατηγορίες Α/Κ (οι οποίες βέβαια γίνονται κυρίως από μία ΑΕΔΑΚ, και μάλλον προοιωνίζουν πιθανές εξελίξεις – θετικές ή αρνητικές).

 

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το Ενεργητικό σημείωσε αισθητή υποχώρηση της τάξεως του -0,44% και διαμορφώθηκε στα 6,864 δις € (κατά περίπου 80 εκατ. € χαμηλότερα από τα υψηλά έτους). Η πτώση προήλθε διττά τόσο από την αρνητική μέση απόδοση της αγοράς των Α/Κ κατά -0,38%, όσο και από την υψηλή φθίνουσα πορεία των μεριδίων κατά -0,09%. Οι εκροές ανήλθαν σε, επίσης, υψηλά επίπεδα αξίας 8,434 εκατ. €.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, οι 18 από τις 20 κατηγορίες έκλεισαν με ζημίες, μία μόνον με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέσο αρνητικό πρόσημο απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,86% (σαφέστατα επηρεασμένα από τα γεγονότα στην Βραζιλία), τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,91% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,88%. Θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, επέτυχαν, μόνον, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,26%.

 

Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας πρωτοστάτησαν στην αξία εκροών με 10,055 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,717 εκατ. €. Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε, για να μην υπάρξει στρέβλωση της αγοράς, ότι η εκροή έλαβε χώρα σε ένα μόνον Α/Κ από τα 31 της κατηγορίας, και πιο συγκεκριμένα στο ΔΗΛΟΣ Blue Chip Μετοχ. Εσωτ. με 2,812 εκατ. €. Σημαντικές, επίσης, εξαγορές στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου αξίας 583 χιλ. €

 

Στον αντίποδα, οι εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,195 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 849 χιλ. € και στα Funds of Funds Μετοχικά με 793 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου.

 

Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν εισροές 386 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ


protoselida

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Secret Money

 Ποιος θα πάρει τα brands;

Ποιος θα πάρει τα brands;

Tο χαρτοφυλάκιο των αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών σημάτων που έχει η Folli Follie, παρασκηνιακά μπαίνει στο...

Αυτοκίνητο

Ο Χάμιλτον στην pole position

Ο Χάμιλτον στην pole position

Η Mercedes κυριάρχησε στα επίσημα δοκιμαστικά για το γαλλικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, όγδοο...

Τεχνολογία

 Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των βιομηχανικών ρομπότ σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2017, φθάνοντας τις 380.550, σύμφωνα...

Copyright © 2018 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.