Μακραίνει η λίστα…με τις «πειραγμένες» αντλίες

Όσο συνεχίζονται οι έρευνες στα πρατήρια βενζίνης από ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης όλο και περισσότερα «λαβράκια» ξετρυπώνουν...που έχουν πειραγμένες αντλίες.

 

Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν δύο νέα πρατήρια υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες στις περιοχές Ταύρου και Άνω Ηλιούπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πρατηρίων στην Αττική που έχουν βρεθεί να κλέβουν τους καταναλωτές στα εννέα.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, επισημαίνεται πως επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου εντοπίστηκε, πρατήριο υγρών καύσιμων με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε 5 από τις 8 αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης. Ο μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες.

 

Σφραγίστηκαν

Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου ενώ άμεσα αναμένεται να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, πλέον δε αυτού, θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

 

Και στην Ηλιούπολη

Στο μεταξύ, χθες εντοπίστηκε, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένες αντλίες, στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης.

 

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άνω Ηλιούπολη εντοπίστηκε σε 10 από 14 αντλίες (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης και πετρελαίου) η ύπαρξη επιπρόσθετων συνδεσμολογιών και καλωδιώσεων που δεν προβλέπονται στο κατασκευαστικό διάγραμμα του συγκεκριμένου τύπου αντλιών και απαγορεύεται βάσει της πρόσφατης τροπολογίας περί μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.