Μακραίνει η λίστα…με τις «πειραγμένες» αντλίες

Όσο συνεχίζονται οι έρευνες στα πρατήρια βενζίνης από ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης όλο και περισσότερα «λαβράκια» ξετρυπώνουν...που έχουν πειραγμένες αντλίες.

 

Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν δύο νέα πρατήρια υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες στις περιοχές Ταύρου και Άνω Ηλιούπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πρατηρίων στην Αττική που έχουν βρεθεί να κλέβουν τους καταναλωτές στα εννέα.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, επισημαίνεται πως επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου εντοπίστηκε, πρατήριο υγρών καύσιμων με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε 5 από τις 8 αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης. Ο μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες.

 

Σφραγίστηκαν

Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου ενώ άμεσα αναμένεται να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, πλέον δε αυτού, θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

 

Και στην Ηλιούπολη

Στο μεταξύ, χθες εντοπίστηκε, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένες αντλίες, στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης.

 

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άνω Ηλιούπολη εντοπίστηκε σε 10 από 14 αντλίες (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης και πετρελαίου) η ύπαρξη επιπρόσθετων συνδεσμολογιών και καλωδιώσεων που δεν προβλέπονται στο κατασκευαστικό διάγραμμα του συγκεκριμένου τύπου αντλιών και απαγορεύεται βάσει της πρόσφατης τροπολογίας περί μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών


protoselida

World Business

Ενισχυμένα έσοδα για Peugeot

Ενισχυμένα έσοδα για Peugeot

Ωθούμενη από τα νέα της προϊόντα, η Peugeot SA ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα στο γ΄ τρίμηνο.

Media

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

«Αντίο Βαλκάνια;» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.