Ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ αφέθηκε η Κατερίνα Πελέκη

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από τρία περίπου χρόνια, δείχνει να κλείνει σχεδόν αθόρυβα.

 

Πριν από λίγες ώρες αφέθηκε ελεύθερη αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση 70.000 ευρώ μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, κατηγορούμενη για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου.

 

Με την ολοκλήρωση της δωδεκάωρης απολογίας της, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθή ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της επιβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, για την οποία της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην καταβάλει μετρητά.

 

Η σύζυγος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βουλγαράκη, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της "συνέργειας σε απιστία", "ψευδούς βεβαίωσης" και "παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων" που απαγγέλθηκαν εναντίον της για τη σύνταξη συμβολαίων, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

 

Μάλιστα, έθεσε στη διάθεση της ανακρίτριας πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που υπερβαίνει τις 150 σελίδες και στο οποίο διατυπώνει τις υπερασπιστικές και νομικές θέσεις της για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαρύνουν.

 

Παρουσία του συνηγόρου της, Δημήτρη Τσοβόλα, η Αικατερίνη Πελέκη υποστήριξε πως όλες οι διαδικασίες για τα συμβόλαια έγιναν νόμιμα, υπενθυμίζοντας ότι από το 1998 όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είχαν αναγνωρίσει τη μεταβίβαση των παραλίμνιων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και το καθεστώς ιδιοκτησίας τους.

 

Φέρεται επίσης να δήλωσε ακόμη ότι υπήρξαν και σχετικές μεταγραφές στα αρμόδια Υποθηκοφυλακεία, βάσει των οποίων συνέταξε τα σχετικά συμβόλαια ανταλλαγών, χωρίς να γνωρίζει, όπως σημείωσε, ότι στις εκτάσεις συμπεριλαμβάνονταν και αρχαιολογικοί χώροι.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.