Συνεδρίαση της ΕΚΤ για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής

Σήμερα η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με σκοπό την αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωζώνης.

 

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας θα καταστεί γνωστή στις 14.45 (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 15.30 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι.


 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές ως προς το μέγεθος και τη διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα κυριότερα επιτόκια.

 

Παρ' όλα αυτά, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας, καθώς αναμένονται αναθεωρήσεις στις προβλέψεις τόσο του πληθωρισμού, όσο και της ανάπτυξης.

 

Χθες, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην υποβάθμιση των προοπτικών του πληθωρισμού στο 1,5% για τα έτη 2017, 2018 και 2019.

 

Αντίθετα, εκτιμάται να αναβαθμίσει κατά 0,10 ποσοστιαίες μονάδες τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης.

 

Στο μεταξύ, το εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας θα αναθεωρήσει και τα στοιχεία του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.