Στους 821 φτάνουν οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα επικαλέστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, αρνούμενος να διαβιβάσει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

 

Το αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή ο κατάλογος με τα ονόματα είχαν υποβάλει, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, με αντίστοιχες ερωτήσεις προς την κυβέρνηση.

 

«Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», αναφέρει στο απαντητικό έγγραφό του ο κ. Καστανίδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι «έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα είτε στην Ολομέλεια».

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν υπάρχουν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί από την κυβέρνηση υψηλές κρατικές θέσεις.

 

Την αποστολή στη Βουλή της λίστας των ονομάτων των συνταξιούχων βουλευτών, οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, είχε ζητήσει με ερώτηση του και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης. «Η γνωστοποίηση ότι 850 συνταξιούχοι βουλευτές εγείρουν αξιώσεις καταβολής αναδρομικών, ανάλογων με αυτών που έλαβαν και οι δικαστικοί, συνιστά μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία», είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι «έχει ξεκινήσει μια τεράστια σεναριολογία για το ποιοι μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι βουλευτές με αυτές τις αξιώσεις», φαινόμενο που μπορεί άδικα να στοχοποιεί συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν χρήματα αναδρομικά.

 

Ο κ. Μαρκάκης είχε επιπλέον επισημάνει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς, τα αναδρομικά αντιστοιχούν σε περίπου 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.

 

Διαβάστε επίσης: «Ευαίσθητα δεδομένα» κρίνει το Ε.Σ τα ονόματα βουλευτών που ζητούν αναδρομικά!


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.