«Αβέβαιη η εκταμίευση της πέμπτης δόσης» Προτεινόμενο

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την βελγική εφημερίδα De Tijd, να παίρνει σειρά και η οποία υποστηρίζει πως η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών στην πράξη.

 

Ειδικότερα η εφημερίδα επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιχείρησε για πολλοστή φορά να πείσει την αντιπολίτευση να στηρίξει το πρόγραμμα, αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. Αντί της συγκατάθεσής του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της «καταστρέφει την οικονομία με τους έκτακτους φόρους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερη ύφεση και το έλλειμμα να μην μειώνεται».

 

Κατά την εφημερίδα, υπολείπονται ακόμη μερικές μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση από το κλιμάκιο της τρόικας, ούτως ώστε να διατυπωθεί σχετική εισήγηση και να ληφθεί η απόφαση σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Ακόμα όμως κι αν δοθεί τελικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, συνεχίζει ο συντάκτης, το μέλλον της Ελλάδας παραμένει αβέβαιο. Και τούτο διότι, όπως επισημαίνει, οι ειδικοί του ΔΝΤ και της ΕΕ γνωρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να καλυφθούν οφειλές δεκάδων δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να οργιάζει η φημολογία ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκεται προ των πυλών.

 

Καταλήγοντας η βελγική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι διατυπώνονται αντικρουόμενες απόψεις από διάφορους ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με την ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, καθώς κάποιοι από αυτούς συνηγορούν υπέρ μιας αναδιάρθρωσης, ενώ κάποιοι άλλοι απορρίπτουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.