Κάμψη στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σε καθοδική τροχιά κινείται η ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της IDC. Ειδικότερα, οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών (φορητών και σταθερών) στην Ελλάδα, κατά το α΄ τρίμηνο του 2011, παρουσίασαν πτώση κατά 33,8% και κυμάνθηκαν στις 196.238 τεμάχια έναντι 296.393 τεμαχίων, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

 

Αναφορικά με τις κατηγορίες (επαγγελματικοί και οικιακοί υπολογιστές), μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 36,2% εμφάνισαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που προορίζονται για οικιακή χρήση, σε σύγκριση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που προορίζονται για επαγγελματίες χρήστες, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 29,5%.

 

Στην κατηγορία φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, οι διαφορές στην πτώση των πωλήσεων ξεπερνούν το 10%. Η μείωση στις πωλήσεις των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που προορίζονται για τους επαγγελματίες, άγγιξε το 35,5% και των σταθερών υπολογιστών, που προορίζονται για τους οικιακούς καταναλωτές, το 34%.

 

Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών για τους επαγγελματίες χρήστες έφτασαν το 23,7%, ενώ για τους οικιακούς καταναλωτές το 36,8%, γεγονός που δείχνει την οικονομική πίεση, που δέχονται τα νοικοκυριά και τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.

 

Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις υπολογιστών (σταθερών και φορητών), που πωλήθηκαν, κατά τους πρώτους μήνες του 2011, απαρτίζουν οι: Hewlett Packard με μερίδιο 20,9%, Toshiba με 14,6%, Πλαίσιο με 11,3%, Dell με 9,4% και Acer Group με μερίδιο αγοράς 8,5%.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.